15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στουνταμάιρ, η επιστροφή

Μόλις ένα χρόνο έμεινε μακριά από τα παρκέ ο Αμάρε Στουνταμάιρ. Στα 35 του αποφάσισε να επιστρέψει στη δράση, για να ενισχύσει τη Χάποελ Ιερουσαλήμ την καινούρια αγωνιστική περίοδο.

Ο Αμερικανός, που είναι από το 2013 και μεγαλομέτοχος των Ισραηλινών, είπε πέρυσι το «αντίο», κρεμώντας τη φανέλα του. Κατά πώς φαίνεται, το μετάνιωσε και πού καλύτερα να πάει από την οικεία Χάποελ Ιερουσαλήμ. Οι διοικούντες την ομάδα ανακοίνωσαν το πρωί της Κυριακής (01/07) την επιστροφή του, εν όψει της νέας σεζόν και της συμμετοχής τους στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά και της «παρθενικής» παρουσίας τους στο Basketball Champions League, μετά την αποχώρησή τους από το Eurocup.

Ο Αμάρε Στουνταμάιρ, έξι φορές all star στο ΝΒΑ, επιλέχθηκε στο νούμερο 9 του ντραφτ του 2002 από τους Φοίνιξ Σανς. Έπαιξε, επίσης, σε Νιου Γιορκ Νικς, Ντάλας Μάβερικς και Μαϊάμι Χιτ, πριν περάσει τον Ατλαντικό για να αγωνιστεί στα μέρη μας. Υπήρξε και διεθνής με τις ΗΠΑ, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και το χρυσό στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα του 2007 στο Λας Βέγκας. Οι διαδοχικοί τραυματισμοί του στο γόνατο δεν τον άφησαν να προσφέρει τα αναμενόμενα, παρ’ όλα αυτά προσπάθησε τον περασμένο Φεβρουάριο να επιστρέψει στο «μαγικό κόσμο». Δεν τα κατάφερε, αλλά η Χάποελ Ιερουσαλήμ του δίνει πλέον τη δυνατότητα να επανέλθει στη δράση, για να αποδείξει πως κάτι έχει να δώσει ακόμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ