22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στον «πάγο» το WNBA, προέχει η Νομική

Η Ιμάνι Μακ Γκι-Στάφορντ, αδερφή του Τζαβέιλ Μακ Γκι ο οποίος αγωνίζεται στους Λος Άντζελες Λέικερς, αποφάσισε να βάλει στην άκρη την καριέρα της στο WNBA προκειμένου να επικεντρωθεί στις σπουδές της.

Η 25άχρονη σέντερ, που έπαιζε από πέρυσι στους Περθ Λινξ, ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα της το 2016 από τους Σικάγο Σκάι κι έχει φορέσει ακόμα τη φανέλα των Ατλάντα Ντριμ και Ντάλας Ουίνγκς στις ΗΠΑ, καθώς και των Χερζίλια (Ισραήλ), Αδάνων (Τουρκία), Γκρέιτ Ουόλ Πεκίνου και Λιαόνινγκ Φλάινγκ Ινγκλς (Κίνα). Η Αμερικανίδα θα παρακολουθήσει τη νομική σχολή του Σάουθουεστερν, στο Λος Άντζελες, για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Είναι στενοχωρημένη που ένα τόσα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου μένει πίσω, αλλά είμαι παράλληλα ενθουσιασμένη για αυτό το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται», παραδέχθηκε η ίδια. Η Ιμάνι Μακ Γκι-Στάφορντ αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Τέξας με πτυχίο στη λογιστική, αλλά πλέον θέλει να επικεντρωθεί στην επιστήμη του δικαίου.

Το 2006 ήταν μέλος της καλύτερης ρούκι πεντάδας στο WNBA, ενώ το 2011 είχε κατακτήσει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας της το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 που διεξήχθη στη Γαλλία. Είναι παντρεμένη με τον πρώην παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου στους Τέξας Λόνγκχορνς, Πολ Μπογέτ Τζ. Εκτός από τον αδερφό της, μπάσκετ έπαιζε επαγγελματικά και η μητέρα της, Πάμελα Μακ Γκι, η οποία μάλιστα κατέκτησε με την Εθνική ΗΠΑ το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ