22.8 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Στον «ουρανό» του «Staples Center» o Κόμπι (vids+pics)

Σε εντυπωσιακή τελετή, που έδωσαν το παρών μεγάλα ονόματα του παρελθόντος, οι Λος Άντζελες Λέικερς απέσυραν τις φανέλες του Κόμπι Μπράιαντ.

Ο παλαίμαχος σούπερ σταρ των «λιμνανθρώπων» έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που είδε και τα δύο νούμερα που φόρεσε, το Νο 8 και το Νο 24, να αποσύρονται από την ομάδα στην οποία μεγαλούργησε. Οι φανέλες του δεσπόζουν πλέον στον «ουρανό» του «Staples Center», όπου έδωσε το παρών μαζί με την οικογένειά του, στο περιθώριο της εντός έδρας αναμέτρησης με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Ο Μάτζικ Τζόνσον, μάλιστα, κατά την παρουσίασή του τον αποκάλεσε τον καλύτερο παίκτη που έχει παίξει ποτέ για την ομάδα. «Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε το σπουδαιότερο που φόρεσε ποτέ αυτή τη φανέλα. Για είκοσι χρόνια μας τρέλανε, μας έκανε να ξύνουμε το κεφάλι μας για αυτό που είδαμε και ήμασταν μάρτυρες όσων έκανε, αφού μας έδωσε πέντε πρωταθλήματα. Είμαστε ευλογημένοι που είχαμε αυτό τον άνθρωπο να φοράει τη φανέλα της ομάδας. Κοιτάζοντας το κοινό βλέπω άτομα από όλες τις φυλές και όλες τις ηλικίες. Η χώρα έχει ανάγκη να είναι ενωμένη κι εσύ κατάφερες να ενώσεις μία πόλη και σε ευχαριστούμε για αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο θρύλος του ΝΒΑ και νυν πρόεδρος του οργανισμού.

Η ιδιοκτήτρια Τζένι Μπας τόνισε από την πλευρά της: «Γνωρίζαμε ότι θα έρθει αυτή η ημέρα και εδώ είμαστε. Σε ξέρω αρκετά καλά για να ξέρω ότι το να κρεμάσουμε τις φανέλες σου δεν ήταν το κίνητρό του. Αυτό που γιορτάζουμε ήταν το ταξίδι που μας πρόσφερες αυτά τα είκοσι χρόνια. Αποσύρουμε και τα δύο νούμερά σου, γιατί εάν τα χωρίσεις βάσει επιτευγμάτων και οι δύο αυτοί παίκτες αξίζουν να μπουν στο Hall of Fame. Άφησες για πάντα το σημάδι σου. Η κληρονομιά σου είναι σπουδαιότερη από το μπάσκετ. Κανένας δεν θα φορέσει ξανά το 8 και το 24, επειδή αποσύρονται».

     

https://www.youtube.com/watch?v=d1hs-JI_yBE

Με αναφορά από την «Ιθάκη» του Κωνσταντίνου Καβάφη ήταν ο λόγος του Κόμπι Μπράιαντ. «Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Θέλω να πω ότι σας ευχαριστώ για σήμερα. Αυτή η τελετή δεν αφορά στις φανέλες μου που αποσύρονται, αλλά στις φανέλες που ήταν ήδη εκεί πριν από τη δική μου. Χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν σήμερα εδώ. Με ενέπνευσαν να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Αφορά, επίσης, στην κλάση αυτής της ομάδας. Τζένι, ο πατέρας σου πίστεψε σε ένα αδύνατο παιδάκι πριν από τόσα χρόνια και τον ευχαριστώ. Εύχομαι τα επόμενα είκοσι χρόνια να είναι καλύτερα από τα είκοσι προηγούμενα για τους Λέικερς», ευχήθηκε, πριν εξηγήσει: «Αυτή η τελετή αφορά τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ. Δεν νομίζω να μπορείτε να καταλάβετε πόσο κοντά μου ήσασταν. Σκεφτόμουν τις προσδοκίες σας όταν δούλευα στις 5.30 το πρωί και σας ευχαριστώ για αυτό. Αυτή η τελετή αφορά την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου Βανέσα. Δεν το ξέρετε, αλλά πριν από το τελευταίο παιχνίδι μου κόντρα στους Γιούτα Τζαζ ήμουν κουρασμένος. Πήγα σπίτι και δεν είχα κουράγιο. Δεν είχα πόδια και η γυναίκα μου μού έδειξε τις φανέλες που αποσύρθηκαν, όλες με προσωπικά μηνύματα για εμένα, από τον Τζόρνταν, το Ράσελ, τον Μπερντ. Σε ευχαριστώ που ήσουν έμπνευση για εμένα. Αυτή η τελετή αφορά και στις κόρες μου. Ξέρετε ότι εάν δουλέψετε σκληρά τα όνειρα θα γίνουν πραγματικότητα. Οι στιγμές που ξυπνάς το πρωί για να δουλέψεις, τα βράδια που δουλεύεις μέχρι αργά, οι στιγμές που δεν έχεις όρεξη, αλλά και πάλι δουλεύεις, αυτό είναι το πραγματικό όνειρο κι όχι αυτά που πετυχαίνεις. Δεν είναι ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Εάν μπορείτε να το καταλάβετε αυτό, τότε θα είμαι πετυχημένος ως πατέρας. Σας ευχαριστώ. Mamba out».

Ολόκληρο το ΝΒΑ αποθέωσε τον «Μπλακ Μάμπα», δεν θα μπορούσε να μην το κάνει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έγραψε μέσω Twitter: «Συγχαρητήρια Κόμπι για αυτή τη μνημειώδη ημέρα».

           



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ