25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Στον Ολυμπιακό τα χαμόγελα είναι πλατιά και αβίαστα, άρα περνάνε καλά

Ο έρωτας είναι ένα από αυτά που ο σοφός λαός λέει ότι δεν κρύβονται και στον Ολυμπιακό ούτε προσπαθούν ούτε και έχουν κανα λόγο να προσπαθούν να κρύψουν ότι φέτος είναι... ερωτευμένοι με την κατάσταση που βιώνουν.

Κατάσταση φυσικά που δεν τους χαρίστηκε, δεν ήρθε παραγγελιά, αλλά με δουλειά σκληρή και υπομονή που βγήκε και έφερε τις κατά συντριπτική πλειοψηφία όμορφες καταστάσεις που βιώνουν οι «ερυθρόλευκοι». Η χθεσινή νέα... καταιγίδα που επιφύλαξαν σε αντίπαλο, την ανήμπορη να αντιδράσει Μπάγερν αυτή τη φορά, επιβεβαίωσε το πανθομολογούμενο, της πολύ καλής ομάδας που έχει φτιαχτεί, αλλά έδειξε κι άλλα πράγματα, πολύ σημαντικά.

Στον Ολυμπιακό υπάρχουν χαμόγελα, πολλά χαμόγελα, αβίαστα χαμόγελα. Οταν περνάς καλά στη δουλειά σου, βγαίνει. Οπως και το αντίθετο. Και όταν συμβαίνει αυτό, παρασύρεις και πολύ κόσμο τριγύρω σου. Με την... κακή έννοια τους αντιπάλους, με την καλή τους υποστηρικτές σου. Είναι και φανερό και λογικό, ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού απολαμβάνει και στηρίζει αυτό που βλέπει. Και ότι πάει τόσο θετικά προκατειλημμένος στο γήπεδο, που το 'χει εύκολο να ξεσηκωθεί από τα πρώτα καλάθια, από τις πρώτες καλές άμυνες, να «σπρώξει» στα δύσκολα, να στηρίξει μέχρι τέλους.

Οσο κι αν η ορθή προσέγγιση της κατάστασης στην Ευρωλίγκα επιβάλλει ακόμα και τώρα, σχεδόν στα μισά του δρόμου, να ακούγεται από τους πρωταγωνιστές ότι υπάρχει μεγάλη συνέχεια και όλα γίνονται, τα δείγματα του Ολυμπιακού κρίνονται ασφαλή. Είναι μια ομάδα που θα μπει στα πλέι οφ, που θα παλέψει με αξιώσεις για την πρώτη τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας και που σίγουρα με ή χωρίς πλεονέκτημα έδρας θα διεκδικήσει την παρουσία της στο Final4.

Το «σωστά στημένη» ομάδα δε φαίνεται μόνο από το ισορροπημένο ρόστερ με την επάρκεια λύσεων, αλλά και από το ανθρώπινο ταίριασμα αυτών που το συγκροτούν. Κανείς δεν αποκλείει και την εντός έδρας ήττα, το πιθανότερο είναι να συμβεί. Κανείς δεν αποκλείει κάποια αποτελέσματα που θα κρίνονται απρόσμενα, για άσχημα αποτελέσματα μιλάμε, ίσως ο Ολυμπιακός είναι από τους ελάχιστους που δεν έχει τέτοιο ακόμα στη διοργάνωση. Ολοι όμως αποκλείουν την κατάρρευση, με την έννοια των κλυδωνισμών από ένα αποτέλεσμα. Ισως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα υπομονής και ακολουθίας του πλάνου, είναι η περίπτωση του Χασάν Μάρτιν. Πολλοί είχαν... βρει και τον αντικαταστάτη του. Και ο Μπαρτζώκας το ίδιο, μόνο που προόριζε... τον ίδιο για αυτή τη θέση και κάθε εβδομάδα βλέπει να παίρνει και περισσότερα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, «προδίδεται» από το πιο αβίαστο δείγμα συναισθημάτων, την έκφραση των προσώπων. Τα χαμόγελα περισσεύουν και αποτελούν την εγγύηση για μια χρονιά που μπορεί να κλείσει στα συν, όπως αυτά ορίζονται από τους ίδιους, όσο πολλά ή λιγότερα είναι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ