31.1 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Στον δρόμο για το Φάιναλ Φορ η ΑΕΚ (pics)

Η προημιτελική φάση του Basketball Champions League κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη (27/03), με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει στην «Brose Arena» την Μπάμπεργκ.

Η «Ένωση» είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στους «8», με… φόντο την πρόκρισή της στo Φάιναλ Φορ και την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι στο ΟΑΚΑ. Το γερμανικό συγκρότημα, του Νίκου Ζήση, δεν είναι άγνωστος αντίπαλος για τους παίκτες του Λούκα Μπάνκι, καθώς οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στην κανονική περίοδο, με απολογισμό μία νίκη η καθεμία, στην έδρα της. Η ΑΕΚ θέλει να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, έχοντας και περίπου τριακόσιους φιλάθλους στο πλευρό της, όπως και το Μάκη Αγγελόπουλο και το Χάρη Κουτά. Στη διάθεση του Ιταλού τεχνικού θα τεθεί και ο Τζόρνταν Θίοντορ, όχι όμως οι γνωστοί τραυματίες Βασίλης Καββαδάς και Βασίλης Ξανθόπουλος.

Διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσίασε, πριν από το ματς, η διοργανώτρια αρχή...
Μπάμπεργκ έχει κερδίσει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της στο BCL, συμπεριλαμβανομένου και του ματς με την ΑΕΚ στη Γερμανία.
-Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κερδίσει στα εφτά από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια τους ως φιλοξενούμενοι στη διοργάνωση, με τη μοναδική ήττα τους να είναι αυτή από την Μπάμπεργκ στη Βαμβέργη.
-Οι παίκτες του Φεντερίκο Περέγκο έχουν ποσοστό ευστοχίας 83.3% στις βολές, που είναι το υψηλότερο φέτος στο Basketball Champions League, με μ.ό. 20,6 βολές ανά αναμέτρηση, που επίσης είναι οι περισσότερες από όλες τις ομάδες φέτος στη διοργάνωση.
-Μόνο η Μονακό έχει σκοράρει περισσότερους πόντους εν συγκρίσει με την ΑΕΚ στα πλέι οφ, στην ιστορία του Basketball Champions League. (994 αντί 974).

Ταϊρίς Ράις έχει τουλάχιστον 20π. στα πέντε από τα εφτά εντός έδρας παιχνίδια της Μπάμπεργκ φέτος. Ωστόσο, κόντρα στην «Ένωση» έχει μόλις 9,5π. κατά μέσο όρο φέτος.
Βινς Χάντερ έχει τουλάχιστον 20π.΄και τουλάχιστον δέκα ριμπάουντ σε τρία διαφορετικά ματς φέτος. Είναι ο μοναδικός με τέτοιες επιδόσεις μαζί με τον Μπαμπατσάρ Τουρέ.

To πρόγραμμα των πρώτων αγώνων (27/02):
Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Αντβέρπ (Βέλγιο) 18.00 Novasports 1HD
Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Τενερίφη (Ισπανία) 20.30 Novasports 2HD
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-ΑΕΚ 21.00 Novasports 1HD
Ναντέρ (Γαλλία)-Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία) 21.30 Novasports 3HD
-Οι επαναληπτικοί θα γίνουν στις 3 Απριλίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ