20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στον… αέρα το Νταρουσάφακα – Βίρτους

Η Βίρτους Μπολόνια δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Τουρκία, για την αναμέτρησή της με την Νταρουσάφακα, και κατηγορεί την Ευρωλίγκα για έλλειψη ενδιαφέροντος ως προς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Στη «Volkswagen Arena» είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Τετάρτη (04/04, 19.15) η αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Top 16 του Eurocup. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δήλωσαν κώλυμα να μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη μετά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αναστείλει τις αεροπορικές πτήσεις από και προς την Ιταλία. Το ματς βρίσκεται στον… αέρα, με τη διοργανώτρια αρχή να ισχυρίζεται πως δεν είναι δικό της πρόβλημα η αδυναμία μετάβασης της Βίρτους στην Τουρκία και τον πρόεδρο της Ιταλικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να βγαίνει στην αντεπίθεση.

«Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα με τη Βίρτους Μπολόνια. Έχει ματς στην Τουρκία και αντιμετωπίζει τη διακοπή κυκλοφορίας και σύνδεσης ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Ευρωλίγκα απάντησε πως αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που τους αφορά. Προσπαθούμε να το λύσουμε, μέσω διπλωματών. Μας είπαν ότι εάν η Βίρτους δεν παρουσιαστεί στο παρκέ θα χάσει το ματς. Πρέπει να προστατέψω την ιταλική ομάδα», τόνισε στο Radio 1 ο ισχυρός άνδρας της FIP, Τζιάνι Πετρούτσι, ρίχνοντας τα… βέλη του στην Ευρωλίγκα.

Ο κοροναϊός βρίσκεται σε έξαρση στην Ιταλία, με τον Τούρκο υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά να ανακοινώνει την απαγόρευση όλων των πτήσεων από και προς τη χώρα, καθώς και το Ιράκ και τη Νότια Κορέα. Ο ιός COVID-19 έχει ήδη στερήσει τη ζωή σε 35 ανθρώπους στη γείτονα χώρα, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1.700. Από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν ανασταλθεί οι πτήσεις από και προς Κίνα και Ιράν, με την τουρκική κυβέρνηση να θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ