23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στον “αέρα” η Basket League, συνέλευση αγωνίας στον ΕΣΑΚΕ

Η χθεσινή κατάθεση της τροπολογίας που διευκρίνιζε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στις ομοσπονδίες, "πάγωσε"... εξ αντανακλάσεως στον ΕΣΑΚΕ. Πανικό προκάλεσε για την ακρίβεια και εξηγούμε το γιατί.

Η κατάθεση της τροπολογίας σήμανε οριστικά ότι δεν θα περάσει στο παρά ένα το πολυσυζητημένο αθλητικό νομοσχέδιο με τις λεπτομέρειες διεξαγωγής των εκλογών, που πάει για τέλη Αυγούστου όταν και θα ξανανοίξει η Βουλή. Μόνο που μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο υπάρχουν, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουν πάρει στον ΕΣΑΚΕ και οι βασικές ρυθμίσεις που έχουν ζητήσει από την Πολιτεία για να "θωρακιστεί" του πρωτάθλημα και να μπουν πιο αυστηροί νόμοι.

Το κανονιστικό πλαίσιο του νέου πρωταθλήματος λοιπόν, θα γίνει γνωστό περίπου σε έναν μήνα. Μέχρι τότε θα συμβούν τα εξής. Η... δεν θα συμβούν. 

Οι ομάδες που έχουν αγωνιστικό δικαίωμα να συμμετάσχουν στην κατηγορία, δεν θα έχουν κάποιο όργανο να τους ελέγξει τα χαρτιά και να τους δώσει άδεια, αφού η ΕΕΑ θα πάει διακοπές και ο νόμος δεν θα έχει περάσει για να δίνει στην επιτροπή του ΕΣΑΚΕ το δικαίωμα αδειοδότησης.

 

Οι ομάδες δεν θα ξέρουν τι εγγυητική πρέπει να καταθέσουν, αν θα παραμείνουν τα 60 χιλιάρικα ή θα νομοθετηθούν και τα έξτρα 140, άρα και να κάνουν τα κουμάντα τους για τα πρώτα "ζεστά" έξοδα, με την διαφορά μεταξύ των δύο να είναι τεράστια.

 

Ο ΕΣΑΚΕ δεν θα έχει ένα συγκεκριμένο "χάρτη" πρωταθλήματος να βγει στην αγορά να αναζητήσει καμια χορηγία. Ούτε καν τα κρατικά στα οποία δεδομένα θα καταλήξει, αφού ποιος θα ρισκάρει να υπογράψει έστω ένα ευρώ σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει τα βασικά να παρουσιάσει.

 

Οι ομάδες δεν θα ξέρουν καν αν πρέπει να παρουσιάσουν το μίνιμουμ συνολικό μπάτζετ των 800 χιλιάδων και με τι αποδεικτικά. Γιατί αν δεν πρέπει, ένας βραχνάς θα φύγει από πολλούς που θα πάνε βλέποντας και κάνοντας.

 

Φυσικά και από τα παραπάνω προκύπτει ότι δεν θα ξέρει κανείς και τον αριθμό των ομάδων, άρα και το αν θα πέφτουν ποιοι θα πέφτουν κλπ...

 

Οπως εύκολα γίνεται κατανοητό, η σημερινή γενική συνέλευση που θα ήταν για να παρθούν οριστικές και σοβαρές αποφάσεις πάει για... να ευχηθούν καλές διακοπές. Εντάξει, δεν θα είναι ακριβώς έτσι, αφού είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει προσπάθεια για να χαραχτεί μια κοινή γραμμή αντίδρασης και εξήγησης, να βγουν δηλαδή αν όχι σήμερα μέσα στις επόμενες μέρες με μια επίσημη δήλωση και να πουν τι (δεν) έγινε και τους κρατάει πίσω.

Τι μπορεί να γίνει; Το πιο απλό να πουν ότι πάει πίσω, για Νοέμβριο ας πούμε το πρωτάθλημα. Το πιο ζόρικο; Να πουν μερικοί ότι δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε και αποχωρούμε. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ