16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στις ΗΠΑ ο Τζεντίλε, στην Καζέρτα ο πατέρας του

Η οικογένεια Τζεντίλε χωρίζεται. Ο Αλεσάντρο ετοιμάζεται να δοκιμάσει και πάλι την τύχη του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, τη στιγμή που ο Νάντο αποφάσισε να επιστρέψει στους πάγκους -και για συναισθηματικούς λόγους.

Ο 26άχρονος γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2016-2017 και τελείωσε τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην Εστουδιάντες, είχε συμφωνήσει να συμμετάσχει στο περσινό summer league του ΝΒΑ με τους Χιούστον Ρόκετς, αλλά τραυματίστηκε κι έτσι έχασε την ευκαιρία. Το αμερικανικό όνειρο, όμως, παραμένει ως προτεραιότητά του κι έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει και φέτος τις δυνάμεις τους στο summer league. Την είδηση αποκάλυψε ο πατέρας του, Νάντο, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιήσει με ποια από τις τριάντα ομάδες του ΝΒΑ έχει συμφωνήσει. Θα μεταβεί αρχικά στις ΗΠΑ για ατομικές προπονήσεις στη Σάντα Μπάρμπαρα κι έπειτα θα διεκδικήσει ένα συμβόλαιο στο «μαγικό κόσμο».

Ο ίδιος ο Νάντο Τζεντίλε, από την πλευρά του, θα επιστρέψει στην προπονητική ύστερα από επτά χρόνια απουσίας, καθώς η τελευταία ομάδα που προπόνησε ήταν η Βερόλι τη σεζόν 2011-2012. Ο 52άχρονος προπονητής συμφώνησε με την Καζέρτα, την οποία η νέα αγωνιστική περίοδος θα την βρει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας, για να πάρει τη θέση του αποχωρήσαντα Μαξ Ολντοΐνι. Το νούμερο 5 της φανέλα του, μάλιστα, έχει αποσυρθεί από την ομάδα της Καμπανίας, στην οποία υπήρξε παίκτης και αρχηγός (1982-1993), κατακτώντας και δύο πρωταθλήματα Ιταλίας. «Ήταν επιθυμία του να επιστρέψει στην Καζέρτα και να προσπαθήσει να επιτύχει κάτι σπουδαίο στην πόλη. Η επιθυμία του συνέπεσε με την πρόθεσή μας να προσπαθήσουμε να φέρουμε ξανά την ομάδα σε πορεία πρωταθλητισμού», ανέφερε σχετικά ο γενικός διευθυντής Αντονέλο Νεβόλα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ