16.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Στη Χαλκίδα το θρίλερ της προτελευταίας αγωνιστικής

Ο θάνατός σου η ζωή μου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τίτλος για το μεγάλο παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής της Basket League μεταξύ Κύμης και Απόλλωνα Πάτρας.


Και όμως εδώ δεν ισχύει και για τις δύο ομάδες το ρητό : «Ο χαμένος χάνεται» καθώς ο Απόλλων Πάτρας ακόμα και με ήττα θα έχει (με λογική ήττα του Κόροιβου στην Πυλαία) άλλη μια ευκαιρία. Καθώς τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί το Λαύριο και θα περιμένει δώρο από τον συμπολίτη Προμηθέα που παίζει στην Αμαλιάδα με τον Κόροιβο.
Ο Απόλλων – που δυσκόλεψε τη ζωή του με την ήττα στη Λευκάδα - υπερτερεί σε ισοβαθμία με τον Κόροιβο ενώ ο Προμηθέας από την πλευρά του θα θέλει τη νίκη στην Αμαλιάδα αφού διεκδικεί είσοδο στα πλέι οφ (ισοβαθμεί με το Λαύριο στην 8η θέση αλλά υπερτερεί στα μεταξύ τους).


Οσον αφορά την Κύμη, το σημερινό παιχνίδι είναι απλά ένας τελικός χωρίς αύριο. Με νίκη εξασφαλίζει την παραμονή της, ενώ με ήττα ουσιαστικά αποχαιρετά την κατηγορία καθώς θα υστερεί σε όλες τις ισοβαθμίες και τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Πέρυσι τέτοια εποχή και πάλι προτελευταία αγωνιστική ο Σούλης Μαρκόπουλος έκανε την καρδιά του πέτρα για να οδηγήσει την ομάδα του τον ΠΑΟΚ σε νίκη 5ης θέσης κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας, στον πάγκο του οποίου καθόταν ο γιός του Χάρης !


Ο Κόροιβος με αυτή την ήττα έφτασε στο χείλος του γκρεμού αλλά τελικά σώθηκε σε ισοβαθμία με τον Αρκαδικό.
Σήμερα ο ΠΑΟΚ που και πάλι διεκδικεί συγκεκριμένη θέση (την 4η από τον Αρη) δεν πρόκειται να χαριστεί στον Κόροιβο (του Ντίνου Καλαμπάκου πλέον) ο οποίος θα έχει και το...αυτί του προς τη Χαλκίδα και στο παιχνίδι Κύμης-Απόλλωνα, όπου βολεύεται εξαιρετικά με νίκη των Πατρινών, καθώς ο ίδιος υπερτερεί σε ισοβαθμία με την Κύμη αλλά και σε τριπλή εφόσον ο Απόλλωνας θα έχει 2-0 με την ομάδα της Εύβοιας.


Αντίθετα σε περίπτωση ήττας των Πατρινών, ο Κόροιβος θα πρέπει να νικήσει τελευταία αγωνιστική τον Προμηθέα καθώς υστερεί σε ισοβαθμία με τον Απόλλωνα που φιλοξενεί το Λαύριο.

Το ενδιαφέρον στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων είναι μονόπλευρό αφού μόνο ο φιλοξενούμενος Κολοσσός Ρόδου ευνοείται σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος καθώς διεκδικεί την 6η θέση από το ισόβαθμο Ρέθυμνο που έχει εξίσου δύσκολο παιχνίδι στην Κρήτη κόντρα στον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα.


Η ΑΕΚ παίζει για το πρεστίζ της αλλά και για τη ρεβάνς από την ήττα της στον πρώτο γύρο. Σε αυτό το παιχνίδι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης χρειάζεται μόλις 5 ριμπάουντ για να μπει σε ένα κλειστό κλάμπ των 22 παικτών που έχουν μαζέψει τουλάχιστον 1300 ριμπάουντ στην καριέρα τους.

Στο Λαύριο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο κλειστό της πόλης όπου η ομάδα του Χρήστου Σερέλη γιορτάζει μια ακόμα εκπληκτική χρονιά με δεύτερη συνεχόμενη παραμονή στη μεγάλη κατηγορία παρέα με τους φίλους της ενώ θέλει και τη νίκη για να διεκδικήσει μέχρι τέλους το όνειρο συμμετοχής στα πλέι οφ,


Καλεσμένος ο Αρης, που μετά το «διπλό» στην Κύμη θέλει άλλο ένα για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην κατάληψη της 4ης θέσης την οποία κατέχει τώρα. Οι Κίτρινοι δεν έχουν χάσει ποτέ από το Λαύριο έχοντας 3/3 νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια μέχρι στιγμής.

Τέλος στα Τρίκαλα, οι γηπεδούχοι του Γιάννη Καστρίτη έχουν φιέστα για την εκπληκτική εφετινή χρονιά και μάλιστα εάν επικρατήσουν της υποβιβασμένης Δόξας Λευκάδας, θα φτάσουν τις 10 νίκες στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

17.00: ΚΓ Τάσος Καμπούρης:
Κύμη Seajets – Απόλλων Πατρών Carna.
Διαιτητές: Σχινάς-Αναστόπουλος Π.-Δεσλής

17.00: ΟΑΚΑ: ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου Hotels
Διαιτητές: Μπήτης-Τσαρούχα-Δαρλαμήτσος

17.00: PAOK Sports Arena: ΠΑΟΚ-Κόροιβος Αμαλιάδας

17.00: ΔΚ Τρικάλων: Τρίκαλα BC Aries – Δόξα Λευκάδας
Διαιτητές: Διαμαντής-Κατραχούρας-Λόρτος

17.00: Κ.Γ. Λαυρίου: Λαύριο DHI

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ