16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στη Φλόριντα και το WNBA

Βαδίζοντας στα χνάρια του ΝΒΑ, το γυναικείο ΝΒΑ (WNBA) ανακοίνωσε πλάνο έναρξης και ολοκλήρωσης της φετινής σεζόν του μέσα στο καλοκαίρι. Σύμφωνα με αυτό το πλάνο η σεζόν θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της IMG Academy στο Μπρέιντεντον της Φλόριντα, το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου θα περιλαμβάνει 22 αγωνιστικές και τα πλέι οφ θα γίνουν κανονικά, όπως γίνονται πάντα.

Από τις αρχές Ιουλίου οι αποστολές των 12 ομάδων θα εγκατασταθούν στην IMG Academy, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία θα φιλοξενήσει όλες τις προπονήσεις και τους αγώνες της λίγκας.

"Βασική προτεραιότητα παραμένει η υγεία και η ασφάλεια των παικτριών και των επιτελείων των ομάδων και η λίγκα εργάζεται μαζί με επαγγελματίες του υγειονομικού τομέα, ειδικούς της δημόσιας υγείας και κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να καταρτιστούν τα κατάλληλα υγεινομικά πρωτόκολλα. Εξαιτίας της ρευστής κατάστασης που επικρατεί λόγω της πανδημίας, η λίγκα και οι αθλήτριες θα συνεχίσουν να ακολουθούν τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας και θα είναι έτοιμες να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές πριν αφιχθούν στην τοποθεσία όπου θα αρχίσει η περίοδος προετοιμασίας", αναφέρει η ανακοίνωση.

Πέρα από τα υγεινομικά πρωτόκολλα, το WNBA λαμβάνει σοβαρά υπόψη και την κοινωνική αναταραχή που επικρατεί στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Και σκοπεύει να μετατρέψει το φετινό πρωτάθλημα σε πλατφόρμα μετάδοσης μηνυμάτων, που θα προωθούν την κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη, προκειμένου να ανταποκριθεί και στον κοινωνικό του ρόλο. Και προκειμένου, προφανώς, να αποφύγει κατά το δυνατόν περιπτώσεις παικτριών, που θα προτιμήσουν να μην αγωνιστούν μέχρι να χτυπηθεί αποφασιστικά ο ρατσισμός στις ΗΠΑ, όπως σκοπεύουν να κάνουν πολλοί άνδρες επαγγελματίες του ΝΒΑ.

"Το WNBA είναι αντίθετο στον ρατσισμό σε όλες τις μορφές του και ο Τζορτζ Φλόιντ και η Μπριόνα Τέιλορ είναι οι τελευταίοι μιας λίστας με αμέτρητος άλλους ανθρώπους που έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας, η οποία είναι αποτέλεσμα της συστηματικής καταπίεσης των μαύρων στην Αμερική. Έχουμε τη συλλογική ευθύνη να χρησιμοποιήσουμε τις πλατφόρμες μας για να προωθήσουμε αλλαγές", δήλωσε η κομισάριος του WNBA Κάθι Ένγκελμπερτ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ