17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο Άγιον Όρος ο Ιτούδης (pic)

Στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Άγιο Όρος βρέθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, που επισκέφτηκε για πρώτη φορά τον ιερό αυτό χώρο.

Κατά την επίσκεψή του στη μονή Αγίας Λαύρας ο Έλληνας τεχνικός, είχε συνάντηση με τον π. Ιωσήφ στο Κελί του Αγίου Μηνά και άφησε ένα αναμνηστικό από μέρους του ιδίου αλλά και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», ο κ. Ιτούδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε αυτή την πρώτη μου επίσκεψη στο Άγιον Όρος το πρώτο πράγμα που αντιλήφθηκα είναι πως είναι ένας χώρος που ενώνει, καθώς δέχεται ανθρώπους από όλα τα μέρη του κόσμου, όπου εδώ ασκούνται και προσεύχονται για την ενότητα και την σωτηρία όλου του κόσμου.

Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη και το βάρος που έχω αντιπροσωπεύοντας ένα μεγάλο σωματείο όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και το γεγονός ότι οι δύο λαοί είναι Ορθόδοξοι είναι σημαντικό. Είναι σημειολογικό για μένα ότι βρέθηκα στο Άγιον Όρος για να προσευχηθώ για την ενότητα όλου του κόσμου» - πρόσθεσε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ακόμη ο κ. Ιτούδης αναφέρθηκε στην φιλοξενία που απλόχερα δίνει το Άγιον Όρος σε όλο τον κόσμο, τονίζοντας: «Είναι ύψιστη τιμή για μένα ότι με φιλοξένησε ο π. Γεώργιος, καθώς η ενότητα την οποία πρεσβεύει χαρακτηρίζει κι εμένα».

Κλείνοντας ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας υπογράμμισε: «Εύχομαι να είναι όλοι υγιείς και να συνεχίσει ο καθένας το έργο του από την θέση του εδώ στο Άγιον Όρος»

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ