23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη «μάχη» της πρόκρισης ΑΕΚ και Περιστέρι

Η ΑΕΚ και το Περιστέρι θα μπουν την Τετάρτη (04/04) στη «μάχη» της φάσης των «16» του Basketball Champions League, με την «Ένωση» να έχει το πλεονέκτημα έδρας, εν αντιθέσει με τους «κυανοκίτρινους» που καλούνται να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης μακριά από το «σπίτι» τους.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα υποδεχθούν στο ΟΑΚΑ τη Βόννη (04/04, 21.30) και δεν «βλέπουν» άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, που θα τους δώσει το «πάνω χέρι» για την πρόκριση στα προημιτελικά. Στις 10/03 θα γίνει ο επαναληπτικός επί γερμανικού εδάφους και εφόσον χρειαστεί και τρίτο ματς, αφού η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες, οι δύο αντίπαλοι θα παίξουν και πάλι στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, σε ημερομηνία που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα (17 ή 18 Μαρτίου). Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα έχει στη διάθεσή του και τους Νίκο Ζήση και Νίκο Γκίκα, αντίθετα με το Νίκο Ρογκαβόπουλου που συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του και δεν θα αγωνιστεί. Εκτός αποστολής είναι ο Άντονι Ντε Λέο, από πλευράς Γερμανούς, που έρχονται στη χώρα μας έχοντας στο πλευρό τους και μερίδα φιλάθλων τους.

Το συγκρότημα των δυτικών προαστίων, από την πλευρά του, θα ξεκινήσει την προσπάθειά του από το Ισραήλ, απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ (04/03, 19.15). Ο δεύτερος αγώνας, στο «Ανδρέας Παπανδρέου», θα γίνει στις 11/03, με τους παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου να θέλουν να κάνουν την έκπληξη, πανηγυρίζοντας το «διπλό» σε μια δύσκολη έδρα. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος θα είναι ξανά στη διάθεση του προπονητή του, αφού επέστρεψε στο πρόσφατο ματς με τον Προμηθέα Πατρών και είναι πλέον ετοιμοπόλεμος.

Το πρόγραμμα στους «16»:

Τρίτη 03/03
Νίμπουρκ (Τσεχία)-Μπαντίρμα (Τουρκία) 92-70
Τενερίφη (Ισπανία)-Οστάνδη (Βέλγιο) 85-75

Τετάρτη 04/03
Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 19.00
Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Περιστέρι 19.15, ΕΡΤ Sports
Σαραγόσα (Ισπανία)-Λιετκαμπέλις (Λιθουανία) 21.00
ΑΕΚ-Βόννη (Γερμανία) 21.30, ΕΡΤ Sports
Σάσαρι (Ιταλία)-Σαν Πάμπλο Μπούργος (Ισπανία) 21.30
Ντιζόν (Γαλλία)-Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) 21.30

Οι διασταυρώσεις στα προημιτελικά:
Σαραγόσα ή Λιετκαμπέλις - Τενερίφη ή Οστάνδη
Νίμπουρκ ή Μπαντίρμα - ΑΕΚ ή Βόννη
Τουρκ Τέλεκομ ή Μπεσίκτας - Ντιζόν ή Νίζνι Νόβγκοροντ
Χάποελ Ιερουσαλήμ ή Περιστέρι - Σάσαρι ή Σαν Πάμπλο Μπούργος



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ