23.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Στηρίζει τους Καταλανούς η Σάσαρι (pic)

Η προσπάθεια της Καταλονίας για ανεξαρτητοποίηση έχει ενταθεί με την Μαδρίτη να είναι κάθετα αντίθετη στην διενέργεια δημοψηφίσματος.

Η Μπαρτσελόνα πρωτοστατεί ως σύλλογος και στο πλευρό της στέκεται η Σάσαρι. Η ιταλική ομάδα εξέφρασε την συμπαράστασή της στους Καταλανούς, μέσω των social media.

«Η Σάσαρι εκφράζει την αλληλεγγύη της στη φίλη Μπαρτσελόνα και τον λαό της Καταλονίας. Θα το κάνει και αύριο με την ευκαιρία του αγώνα στο Palaserradimigni απέναντι στην Καντού» αναφέρουν χαρακτηριστικά στο μήνυμά τους οι Ιταλοί, συνοδεύοντας το με την λέξη "δημοκρατία" στην καταλανική σημαία.

Η ισπανική κυβέρνηση παλεύει να αποτρέψει το δημοψήφισμα στην Βαρκελώνη, ανακοινώνοντας πως 1.300 από τα 2.315 σχολεία που θα λειτουργούσαν ως εκλογικά τμήματα, είναι αποκλεισμένα από την αστυνομία.

Η κατάσταση είναι τεταμένη, με τα καταλανικά μέσα να κατηγορούν τις αστυνομικές αρχές για επιδρομή στο κέντρο τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής της τοπικής κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας. Παράλληλα το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη διαδήλωση κατά του δημοψηφίσματος με τους πολίτες να κρατούν σημαίες της Ισπανίας και να ζητούν την παραμονή της Καταλονίας στην Ισπανία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ