14.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στην A1 Γυναικών τα Μελίσσια

Τα Μελίσσια θα αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, εκμεταλλευόμενα την κενή θέση που προέκυψε.

Ο ΚΑΟΜ, που ιδρύθηκε το 2011, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ μετά την παρουσία του από το 2012 έως και φέτος στην Α2, στο Νότιο Όμιλο. Τα Μελίσσια αποδέχθηκαν την πρόσκληση που έλαβαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης κι έτσι η νέα αγωνιστική περίοδος θα τα βρει στην Α1 Γυναικών, εν αντιθέσει με τα Καλύβια που παρότι εξασφάλισαν την παραμονή τους δεν θα αγωνιστούν ούτε στην πρώτη τη τάξει κατηγορία ούτε καν στη δεύτερη, αφού δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής, με την ΑΕΚ Περιστερίου να είναι η πρώτη επιλαχούσα για την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες. Οι πληροφορίες, μάλιστα, λένε πως τα Καλύβια δεν θα κατέβουν ούτε στο Τοπικό. ΕΦΑΟΖ και ΟΑΧ ενδιαφέρονται για τη θέση τους στην Α1, με την ομάδα του Ζωγράφου να έχει προτεραιότητα, εφόσον το αποφασίσει.

Τα Μελίσσια τερμάτισαν τη σεζόν 2018-2019 στην 3η θέση του Νότιου Ομίλου της Α2 Γυναικών, έχοντας στην άκρη του πάγκου τους τη Μαργαρίτα Μάλαμα. Την ίδια θέση είχαν κατακτήσει και το 2015, το 2013 και το 2014 είχαν πλασαριστεί τέταρτα, τις χρονιές 2017 και 2018 έκτα και το 2016 όγδοα. Στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΣΚΑ, στο ντεμπούτο τους το 2011-2012, κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο και την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες, ενώ την ίδια σεζόν πανηγύρισαν και την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΣΚΑ Γυναικών.

Εκτός από τα Καλύβια, αδυναμία συμμετοχής στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών έχει δηλώσει και ο Πανιώνιος, o οποίος θα παίξει το 2019-2020 στο Νότιο Όμιλο της Α2, ενώ από το Βόρειο Όμιλο τόσο η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου όσο και η Α.Ε. Πυλαίας, που ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση της κατάταξης, δεν επιθυμούν να ανέλθουν στη μεγάλη κατηγορία και θα συνεχίσουν και την καινούρια χρονιά στην Α2. Ο πρωταθλητής Παναθλητικός Συκεών, από την πλευρά του, δεν έκανε χρήση του δικαιώματος συμμετοχής του στην Α1, μετά την άνοδό του από το Βόρειο Όμιλο, με τη θέση του να παίρνει ο ΠΑΣ Γιάννινα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ