23.5 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Στην Τζον Κένεντι για την τετράδα, κοντά στον «γκρεμό» η Κύμη

Η Basket League έφτασε σχεδόν στην αυλαία της, με την τελευταία αγωνιστική να πλησιάζει και τη «μάχη» για την τελική κατάταξη και την παραμονή να κορυφώνεται. Ο αγώνας Περιστέρι-ΠΑΟΚ που κρίνει την τετράδα, ο «αστερίσκος» του Ολυμπιακού και το προβάδισμα Λαυρίου και Ρεθύμνου έναντι της Κύμης, που ψάχνει στο ΟΑΚΑ το θαύμα.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα δεδομένα...

Όσον αφορά την τετράδα, με βάση το μηδενισμό του Ολυμπιακό στο ντέρμπι του ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό, που δε διεξήχθη, καθώς και τους 8 βαθμούς, με τους οποίους έχει συνολικά τιμωρηθεί, πρέπει να θεωρήσουμε, ότι η ΑΕΚ είναι ήδη δεύτερη. Κι αυτό, γιατί υπερτερεί σε ισοβαθμίες με Προμηθέα και Περιστέρι λόγω καλύτερης διαφοράς, οπότε δεν μπορεί να απειληθεί.

Το θέμα, λοιπόν, είναι η τελική τετράδα και κυρίως η τρίτη θέση, καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Ολυμπιακός θα τελειώσει την κανονική περίοδο 6ος στους 40 βαθμούς, αν δηλαδή κερδίσει στο ΣΕΦ Κολοσσό και Προμηθέα. Όλα κρίνονται, επί της ουσίας, στο «Ανδρέας Παπανδρέου» ανάμεσα σε Περιστέρι και ΠΑΟΚ, με τον νικητή λογικά να πετυχαίνει τους «ερυθρολεύκους» με πλεονέκτημα έδρας.

Αν πάρουμε ως δεδομένη την ήττα του Προμηθέα στο ΣΕΦ, το Περιστέρι θα τον ξεπεράσει με νίκη επί του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ ο τελευταίος με «διπλό» στην οδό Τζον Κένεντι, θα πιάσει τους άλλους σε τριπλή ισοβαθμία, όπου θα υπερτερεί έχοντας σημειώσει δύο νίκες επί του Περιστερίου.

Όλα αυτά, βέβαια, εν αναμονή και της τελικής κατάληξης του Ολυμπιακού, χωρίς να υπάρχει ακόμη απόλυτη βεβαιότητα...

Αποτελέσματα Προμηθέα:

Προμηθέας-Περιστέρι: 1-1 (+4 για τον Προμηθέα)
Προμηθέας-ΠΑΟΚ: 1-1 (+2 για τον ΠΑΟΚ)

Αποτελέσματα Περιστερίου:

Περιστέρι-Προμηθέας: 1-1 (+4 για τον Προμηθέα)
Περιστέρι-ΠΑΟΚ: 0-1 (+14 για τον ΠΑΟΚ)

Αποτελέσματα ΠΑΟΚ:

ΠΑΟΚ-Προμηθέας: 1-1 (+2 για τον ΠΑΟΚ)
ΠΑΟΚ-Περιστέρι: 1-0 (+14 για τον ΠΑΟΚ)

Όσο για την παραμονή, τα πράγματα είναι επίσης αρκετά απλά. Πολλά θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα του Λαυρίου, το οποίο έχει να αντιμετωπίσει στην τελευταία αγωνιστική τον Ήφαιστο εντός έδρας, ενώ εκκρεμούν τα τελευταία 31" του αγώνα με τον Κολοσσό, έχοντας το προβάδισμα με 69-67. Το «2 στα 2» δεν είναι ανέφικτο, ενώ μπορεί ακόμη και μία νίκη να του αρκεί για την παραμονή.

Αυτό ισχύει, επειδή η Κύμη υστερεί σε κάθε ισοβαθμία. Έχει δύο ήττες από το Ρέθυμνο και εναντίον της τη διαφορά με το Λαύριο, ενώ παίζει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική. Για να μην πέσει αυτή, λοιπόν, πρέπει εκτός του «διπλού» επί των «πρασίνων», να περιμένει μία νίκη του Λαυρίου στα τελευταία δύο παιχνίδια του και ήττα του Ρεθύμνου στο Αλεξάνδρειο από τον Άρη, ώστε να έχει εκείνη 8 νίκες και οι ανταγωνιστές της 7. Σε αυτό το σενάριο, το Ρέθυμνο υποβιβάζεται, με το Λαύριο να υπερτερεί λόγω καλύτερης διαφοράς.

Με λίγα λόγια, Ρέθυμνο και Λαύριο έχουν τον πρώτο λόγο για την παραμονή, εκτός κι αν γίνει ένα «θαύμα» άνευ προηγουμένου στο ΟΑΚΑ.

Αποτελέσματα Ρεθύμνου:

Ρέθυμνο-Κύμη: 2-0
Ρέθυμνο-Λαύριο: 1-1 (+4 για το Λαύριο)

Αποτελέσματα Κύμης:

Κύμη-Ρέθυμνο: 0-2
Κύμη-Λαύριο: 1-1 (+17 το Λαύριο)

Αποτελέσματα Λαυρίου:

Λαύριο-Ρέθυμνο: 1-1 (+4 για το Λαύριο)
Λαύριο-Κύμη: 1-1 (+17 για το Λαύριο)

Η βαθμολογία της Basket League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ