23.8 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Στην Πόλη ο Ολυμπιακός, εξοργισμένος ο Μπλατ (pics)

Την Κωνσταντινούπολη θα επισκεφθεί για δεύτερη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, καθώς στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής τίθεται αντιμέτωπος με τη Φενέρμπαχτσε.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν το τουρκικό συγκρότημα στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο, όπως και την Εφές Αναντόλου. Στη μοναδική, μέχρι στιγμής, επίσκεψή τους στην πόλη που κατέκτησαν τον τίτλο το 2012 γνώρισαν την ήττα από την Νταρουσάφακα στην «Volkswagen Arena». Ένα μήνα μετά θέλουν να δείξουν καλύτερο πρόσωπο στην «Ulker Sports Arena», απέναντι στους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς οι οποίοι παραμένουν αήττητοι στο «σπίτι» τους.

Η αποστολή αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης (23/01, 09.35) για τη γείτονα χώρα, από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», εν όψει του παιχνιδιού της Πέμπτης (24/01, 19.30), το οποίο όπως ανακοινώθηκε θα σφυρίξουν οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Κάρλος Περούγκα (Ισπανία).

«Είναι πολύ καλή ομάδα. Διατηρούν πολλά χρόνια τον ίδιο κορμό και διαθέτουν όλα όσα χρειάζεται για να μακροημερεύσουν, όμως θα είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε μια ανταγωνιστική εμφάνιση και να πάρουμε κάτι καλό. Φυσικά και είμαστε έτοιμοι. Είμαστε μια ομάδα που εφαρμόζει διαφορετικά συστήματα. Θα είμαστε πανέτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε», τόνισε σχετικά ο Ντέιβιντ Μπλατ, που πρόσθεσε για τη «μονομαχία» του με το Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Έχουμε πάντα δυναμικές "μάχες" και τον σέβομαι απεριόριστα. Είναι ένας προπονητής με τον οποίο έχουμε μακρά ιστορία στη διοργάνωση».

Ο 59χρονος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε και στις απολύσεις προπονητών φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου, με τελευταία εκείνη του Γιώργου Μπαρτζώκα από τη Χίμκι: «Δεν είναι δυνατόν να έχουν απολυθεί επτά από τους δεκαέξι προπονητές. Με εξοργίζει το γεγονός! Δεν μπορώ να το δεχθώ με τίποτα. Όλοι αυτοί οι προπονητές είναι πάρα πολύ καλοί και δεν έχουν το σεβασμό που πρέπει από τις ομάδες τους».

Ο Αξέλ Τουπάν, από την πλευρά του, επεσήμανε: «Πιστεύω θα γίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι κόντρα σε μια σπουδαία, που αποδίδει πολύ καλά. Το πρώτο παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό και τελικά χάσαμε με έναν πόντο, οπότε θα προσπαθήσουμε να "απαντήσουμε " εκτός έδρας. Φυσικά, όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Πρέπει να είμαστε συνεπείς, πρέπει να έχουμε ενέργεια και να μην κάνουμε πολλά λάθη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ