22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην παράταση η Τενερίφη, κούπα… για τον Κασιμίρο η Μάλαγα (vids)

Την παράταση χρειάστηκαν για να λύσουν τις διαφορές τους Σαραγόσα και Τενερίφη σε μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι, με τη δεύτερη να επικρατεί τελικά, ενώ η Μάλαγα έπαιρνε το τρόπαιο στο τουρνουά προς τιμήν του προπονητή της, Λουίς Κασιμίρο.

Την νίκη με 91-86 πήρε η Τενερίφη στο τουρνουά «Circuito de Pretemporada Movistar» που πραγματοποιείται στο «Palau d'Esports de Catalunya», επιβληθείσα της Σαραγόσα στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο το παιχνίδι έφτασε χάρη σε εξαιρετική συνεργασία του Μπάσας με τον Στάιγκερ, που έφερε το λέι απ του τελευταίου στα 9" πριν από τη λήξη. Αφού, λοιπόν, έφεραν το ματς στην παράταση, οι παίκτες του Τσους Βιδορέτα... το πήραν κιόλας, με τον Σέμπας Σάιθ να έχει 15 πόντους με πέντε ριμπάουντ, ενώ 19 πόντους με 9 ριμπάουντ είχε ο Χαβιέ Χουστίθ στην απέναντι πλευρά.

Η Μούρθια έδειξε στην Γκραν Κανάρια πως έχει... δρόμο ακόμη μπροστά της έως την πρόκληση της Ευρωλίγκα, κερδίζοντας στο τουρνουά «Encesta Rias» με 90-81. Για 30 λεπτά, η ομάδα των Καναρίων Νήσων είχε το προβάδισμα (72-66), αλλά στο τέλος έγινε η ανατροπή από τους τυπικά φιλοξενούμενους, με τους Όβι Σόκο και Μίλτον Ντόιλ να έχουν από 16 πόντους, ενώ 15 πόντους με οκτώ ριμπάουντ είχε ο Λουκ Φίσερ για τους ηττημένους.

Στο έτερο παιχνίδι του τουρνουά, η Ομπραντόιρο του Κώστα Βασιλειάδη κέρδισε με 74-68 την Άλμπα Βερολίνου και θα παίξει στον τελικό με τη Μούρθια. Η ισπανική ομάδα ήταν εκείνη που, κατά κύριο λόγο, είχε τον έλεγχο, με τους αντιπάλους τους μόνο να ισοφαρίζουν σε 40-40 στη διάρκεια της τρίτης περιόδου, για να φτάσουν τελικά μέχρι την τελική επικράτηση και να διεκδικήσουν την κούπα.

Σκορ και θέαμα προσφέρει η Μάλαγα του Λουίς Κασιμίρο, κερδίζοντας το τουρνουά που έγινε... για χάρη του με το εντυπωσιακό 107-82 απέναντι στην Φουενλαμπράδα. Από το πρώτο ημίχρονο οι Ανδαλουσιανοί ήταν επιβλητικοί, παρά τις ουκ ολίγες απουσίες παικτών με τις εθνικές τους ομάδες, προηγούμενοι με 62-44 στο ημίχρονο, για να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και στη συνέχεια. Κορυφαίος του τουρνουά αναδείχθηκε ο Κάρλος Σουάρεθ. Ο Ματίας Λεσόρ ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, ενώ 13 και 11 είχαν οι Μπράιαν Ρόμπερτς και Κάιλ Ουίλτζερ αντίστοιχα, με τον Μαρκ Γκαρθία να πετυχαίνει 16 για τους ηττημένους.

Παίρνοντας... φόρα στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπασκόνια επικράτησε με 83-62 της Μπεογράν. Οι... φωνές του Πέδρο Μαρτίνεθ στο ημίχρονο φάνηκε να πιάνουν τόπο και, μετά από εκείνο το 34-31, το σκηνικό άλλαξε εντελώς στις δύο πλευρές του παρκέ από τους Βάσκους, με τον Νταρούν Χίλιαρντ να έχει 15 πόντους με τέσσερις ασίστ, ενώ για τους ηττημένους 15 πόντους σημείωσε ο Κριστιάν Ντίας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ