18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στην κορυφαία ομάδα και ο Μπογκντάνοβιτς (vid)

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έγινε ο ένατος παίκτης που συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή.

Μετά τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Κάιλ Χάινς, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Λούκα Ντόντσιτς, Μίλος Τεόντοσιτς, Νάντο Ντε Κολό και Σέρχιο Γιουλ ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ που αγωνίζεται πλέον στο ΝΒΑ με τους Σακραμέντο Κινγκς είδε το όνομά του να προστίθεται στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας για την περίοδο 2010-2020.

Ο Σέρβος διεθνής αγωνίστηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου με την Παρτιζάν και με τη Φενέρμπαχτσε και αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, πρωταθλητής το 2017 με το συγκρότημα της Κωνσταντινούπολης, κατακτώντας παράλληλα τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του τελικού απέναντι στον Ολυμπιακό. Εκείνη τη σεζόν ήταν και μέλος της καλύτερης πεντάδας, ενώ τόσο το 2014 όσο και το 2015 είχε κατακτήσει το βραβείο του κορυφαίου νεαρού παίκτη.

Είναι ένας από τους μόλις τρεις παίκτες που έχουν πάρει το βραβείο «Rising Star» δύο διαδοχικές χρονιές (Νίκολα Μίροτιτς και Λούκα Ντόντσιτς οι άλλοι δύο), αλλά ο μοναδικός που το έκανε με διαφορετική ομάδα. Αναφορικά με τις επιδόσεις του μες στη δεκαετία, κατέχει τη 12η θέση στο σκοράρισμα με μ.ό. 12,7π. και τη 13η στα κλεψίματα με μ.ό. 1,1.

https://www.youtube.com/watch?v=A7WtA5y-lj0



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ