23.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στην Κίνα μαζί με τον Χριστόπουλο ο Λιν

Ο Τζέρεμι Λιν το πήρε απόφαση, να αφήσει το ΝΒΑ για να δοκιμάσει την τύχη του στο κινεζικό πρωτάθλημα. Συμφώνησε με τους Ντακς Πεκίνου, που έχουν στην άκρη του πάγκου τους το Γιάννη Χριστόπουλου, και θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του εκτός ΗΠΑ.

Στα 31 του, ο Αμερικανός με καταγωγή από την Ταϊβάν γκαρντ κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα με τους Τορόντο Ράπτορς, έχοντας όμως περιορισμένη παρουσία. Έχοντας παίξει στο παρελθόν στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, τους Νιου Γιορκ Νικς, τους Χιούστον Ρόκετς, τους Λος Άντζελες Λέικερς, τους Σάρλοτ Χόρνετς, τους Μπρούκλιν Νετς και τους Ατλάντα Χοκς, καθώς και στους Ρίνο Μπίγκχορνς και Έρι Μπέιχοκς στην G-League, δεν κατάφερε να βρει το συμβόλαιο που ήθελε στο «μαγικό κόσμο». Σε 480 ματς κανονικής περιόδου στην καριέρα του είχε κατά μέσο όρο 11,6π., 2,8 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ και 1,1 κλεψίματα, ενώ σε 25 αγώνες πλέι οφ είχε 7,2π., 2 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ.

Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα πως το ΝΒΑ δεν τον θέλει πια. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας φέρεται να «φλέρταρε» μαζί του, εν τέλει όμως τον έκαναν «δικό» τους οι «πάπιες» του Γιάννη Χριστόπουλου. Ο Τζέρεμι Λιν έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν στην Κίνα, κατά τη διάρκεια του λοκ άουτ το 2011, παίζοντας με τους Ντονγκουάν Λέοπαρντς στο πρωτάθλημα της ABA. Τώρα, στους Ντακς Πεκίνου, θα έχει για συμπαίκτες μεταξύ άλλων τον Έκπε Γιούντο και τον Τζάστιν Χάμιλτον.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι ενός έτους και οι οικονομικές αποδοχές του ανέρχονται στο ποσό των τριών εκατ. δολαρίων. «Ο Τζέρεμι Λιν είναι παίκτης που θα μπορούσε να συνεχίσει να αγωνίζεται στο ΝΒΑ ή να παίξει στην Ευρωλίγκα. Μας εμπιστεύτηκε και τον καλωσορίζουμε στις τάξεις μας. Είμαι σίγουρος πως θα μπορέσει να γίνει ο παίκτης που θέλει και θα αποτελέσει έμπνευση για όλους. Μπορεί να μας οδηγήσει πολύ ψηλά», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ομάδας, Τσιν Ξιαουέν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ