26.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Στην Κίνα και ο Γιόκιτς

Ο ένας μετά τον άλλον οι παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες του ΝΒΑ επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, που θα διεξαχθεί στην Κίνα.

Τελευταίος στη σειρά, ο Νίκολα Γιόκιτς. Το φετινό μεγάλο «ραντεβού» του αθλήματος θα λάβει χώρα από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου στα ασιατικά παρκέ, και το παρών αναμένεται να δώσουν όλα τα μεγάλα ονόματα. Ο 24χρονος σέντερ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς δήλωσε πως θα ενισχύσει κανονικά την Εθνική Σερβίας, με τους στόχους του μάλιστα να φθάνουν μέχρι το βάθρο των νικητών.

Ο Σέρβος διεθνής, που είχε φέτος κατά μέσο όρο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού 20,1π., 10,8 ριμπάουντ και 7,3 ασίστ, ενώ συμμετείχε και στο All Star Game στη Σάρλοτ, ανέφερε σχετικά στη Σερβικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Είμαι χαρούμενος για τα όσα πέτυχα φέτος στο ΝΒΑ. Είχα μια σπουδαία χρονιά, έγινα all star και βρέθηκα στην πρώτη πεντάδα. Για εμένα η κορύφωση της φετινής χρονιάς θα είναι να κερδίσω ένα μετάλλιο με την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και είμαι απόλυτα προετοιμασμένος να κάνω το καλύτερο για το συγκεκριμένο στόχο».

Οι «Πλάβι» έχουν κληρωθεί στο Δ’ Όμιλο, με αντιπάλους την Ιταλία, την Αγκόλα και τις Φιλιππίνες. Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει κατακτήσει δύο μετάλλια στο παρελθόν, φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο, το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016 και επίσης το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων της Τσεχίας το 2013.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ