19 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στην Κίνα και η Σερβία

Προ του κινδύνου να πάθει ιστορικών διαστάσεων χουνέρι, η Σερβία σοβαρεύτηκε, νίκησε στο Βελιγράδι το Ισραήλ με και τσέκαρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο την τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης.

Ενισχυμένοι με τον Μίλος Τεόντοσιτς, που έπαιξε και την Πέμπτη στην Εσθονία, αλλά και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που αγωνίστηκε παρότι ήταν άρρωστος τα τελευταία 24ωρα, οι Σέρβοι επέβαλαν το ρυθμό τους από την αρχή και δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στο Ισραήλ, που στο πιο κρίσιμο παιχνίδι των προκριματικών δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικό.

Ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς με 22 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Σερβίας, ο Μιλοσάβλιεβιτς πρόσθεσε άλλους 20, ενώ ο Τεόντοσιτς είχε 11 πόντους και 9 ασίστ, και ο Μιλουτίνοφ 10 πόντους και 3 ριμπάουντ. Από το Ισραήλ ο Τζέικ Κοέν σκόραρε 16 πόντους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

Ο αγώνας στην Τιφλίδα μεταξύ της Γεωργίας και της Εσθονίας ήταν αδιάφορος, αφού οι Γεωργιανοί μετά την ήττα τους από την Εθνική μας την Πέμπτη είχαν χάσει και τις τελευταίες ελπίδες τους για πρόκριση. Οι Εσθονοί πάλεψαν σκληρά, τον έκαναν ντέρμπι και στο τέλος πήραν και τη νίκη με 84-77, κάνοντας ένα απρόσμενο 2/2 σε αυτό το τελευταίο παράθυρο των προκριματικών.

Ο Έρικ Κέεντους με πέντε συνεχόμενους πόντους στο τελευταίο μισό λεπτό (ένα γκολ φάουλ και δύο βολές αμέσως μετά κι ενώ είχε μεσολαβήσει ένα άστοχο τρίποντο του Μπερεσβίλι) μετέτρεψε το 77-77 σε 82-77 και έγειρε οριστικά την πλάστιγγα στη μεριά της Εσθονίας.

Ο Κουλαμάε ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εσθονίας, ενώ από τη Γεωργία ο Σερμαντίνι σκόραρε 22 πόντους, ο Σανάτζε 21 και ο ΜακΦάντεν 20.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

Στη Γαλλία, η Τσεχία δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, με τους Γάλλους να επικρατούν με 82-66 και να κλειδώνουν κατ΄αυτόν τον τρόπο την πρωτιά στον 10ο Όμιλο.

Ο Ματίας Λεσόρτ ήταν ο κορυφαίος για τη Γαλλία, σημειώνοντας 18 πόντους, 10 ριμπάουντ και 1  ασίστ ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Αλεξάντρ Σασάρ με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, το οποίο βέβαια ήταν αδιάφορο βαθμολογικά αφού οι δύο ομάδες έχουν ήδη ξεχάσει την υπόθεση πρόκριση, η Βοσνία Ερζεγοβίνη νίκησε τη Βουλγαρία με 87-67.

Ο πρώην "κιτρινόμαυρος" Άτιτς "μέτρησε" 29 πόντους ενώ την ίδια στιγμή είχε 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα. Από τη μεριά των ηττημένων, ξεχώρισε ο Χρίστο Ζαχαρίεβ με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ