25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Στην Ευρώπη γκελ – Αρη

Ο Αρης δεν βλεπόταν στο δεύτερο ημίχρονο, έβγαλε στο παρκέ όλες του τις αδυναμίες, και έκανε χαρακίρι στο Τσάμπιονς Λιγκ, χάνοντας μέσα στο Αλεξάνδρειο με 75-69 από την Βόννη που δεν είχε νίκη στα τρία προηγούμενα παιχνίδια της! Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν διαφορά 10 πόντων στο ημίχρονο, την έφτασαν μέχρι και 13 στις αρχές του δεύτερου και όμως κατάφεραν να χάσουν από μια ομάδα περιορσμένων δυαντοτήτων, προκαλώντας και την... ηχηρή δυσφορία των φιλάθλων που γιούχαραν στο τέλος του αγώνα.

Ο Αρης ευτύχησε στο πρώτο ημίχρονο να έχει σε μεγάλα κέφια τοη Φλιώνη, ο οποίος οργάνωνε και σκόραρε και σε συνδυασμό με την πιεστική ομαδική άμυνα κρατούσε τα ηνία του αγώνα. Οχι πάντα με άνεση, αφού έδειξε αδυναμίες όταν και η Βόννη πίσε κι έτσι το 10-2 έγινε 18-16 στο δεκάλεπτο, το 27-18 έγινε 27-25, αλλά το ημίχρονο έληξε με διψήφια διαφορά για τον Αρη, 39-29, αφού οι Γερμανοί ήταν τραγικοί στις επιθετικές τους επιλογές.

Ο Αρης μπήκε σφουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο και ξέφυγε με 43-30 στο 21', όμως με το γνωστό πρόβλημα στην πίεση του αντιπάλου, είδε τη Βόννη να τρέχει σερί 18-4 και στο 16' να προσπερνάει με 48-47! Γκαμπλ και Μάγιο είχαν βρει ρυθό, ο Αρης είχε χάσει τον δικό του και το 53-53 στη λήξη του δεκαλέπτου προμήνυε συναρπαστικό φινάλε.

Οι Γερμανοί πλέον το είχαν πιστέψει, τα σουτ είχαν αρχίσει να μπαίνουν με άνεση και υπό άσχημες συνθήκες και το 60-65 στο 35'30'' έδειχνε σοβαρό πρόβλημα για τον Αρη το οποίο δεν μπόρεσε να διορθώσει και έτσι υπέστη την επώδυνη ήττα.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ: Ο Τζούλιαν Γκαμπλ έκανε... πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα και παρά το ελαφρώς άγαρμπο  στιλ του, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της Βόννης, με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και πολλές κερδισμένες μονομαχίες.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ανατροπή που έφερε και τη νίκη για τη Βόννη στηρίχτηκε σε μεγάλο μέρος στα τρίποντα του δεύτερου ημιχρόνου. Με τελικό ποσοστό κοντά στο 50% (8/17) οι Γερμανοί επιβεβαίωσαν την.... χρησιμότητα του σουτ στο μπάσκετ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

PHOTOCREDITS: EUROKINISSI



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ