22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στην Εθνική Ανδρών και ο Ρογκαβόπουλος

Στη Βοσνία Ερζεγοβίνη θα βρεθεί, από τη Δευτέρα (23/11), η Εθνική Ελλάδας Ανδρών προκειμένου να δώσει δύο αγώνες για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022.

Στο Σεράγεβο θα φιλοξενηθούν οι προκριματικοί αγώνες του Ευρωμπάσκετ 2022, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Θανάση Σκουρτόπουλο να καλεί δεκατέσσερις παίκτες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Το ταξίδι, τόσο προς όσο και από την πρωτεύουσα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, θα πραγματοποιηθεί με πτήση τσάρτερ που ναύλωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή προστασία των μελών της αποστολής εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη «γαλανόλευκη» κλήθηκαν δεκατέσσερις παίκτες και εν συγκρίσει με την αρχική επιλογή που είχε κάνει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος υπήρξαν τρεις αναγκαστικές αλλαγές, με τους Δημήτρη Κακλαμανάκη, Δημήτρη Φλιώνη και Νίκο Ρογκαβόπουλο να αντικαθιστούν τους Χάρη Γιαννόπουλο, Λίνο Χρυσικόπουλο και Βασίλη Τολιόπουλο οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ της ΑΕΚ, μάλιστα, καλείται για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών.

Οι δεκατέσσερις παίκτες, που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή που θα αναχωρήσει τη Δευτέρα (23/11) για το Σεράγεβο, είναι οι εξής: Γιάννης Αγραβάνης (Μεσολόγγι), Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας Πατρών), Γιάννης Αθηναίου (Περιστέρι), Νίκος Γκίκας (ΑΕΚ), Βασίλης Καββαδάς (Ηρακλής), Δημήτρης Κακλαμανάκης (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Κατσίβελης (ΑΕΚ), Μιχάλης Λούντζης (Προμηθέας Πατρών), Βαγγέλης Μάντζαρης (Προμηθέας Πατρών), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Νίκος Ρογκαβόπουλος (ΑΕΚ), Γάιος Σκορδίλης (Περιστέρι), Μιχάλης Τσαϊρέλης (Ηρακλής) και Δημήτρης Φλιώνης (Άρης).

Η Εθνική μας θα δώσει δύο αγώνες σε αυτό το «παράθυρο», στο Σεράγεβο, με αντιπάλους τη Λετονία (27/11, 19.00) και τη Βουλγαρία (29/11, 19.00). Στα δύο πρώτα ματς των προκριματικών επιτεύχθηκαν ισάριθμες νίκες, εντός έδρας επί της Βουλγαρίας με 73-63 και εκτός έδρας επί της Βοσνίας Ερζεγοβίνης με 70-65.

Το 41ο Ευρωμπάσκετ θα γίνει 1-18 Σεπτεμβρίου του 2022, με τη συμμετοχή 24 χωρών. Οι «οικοδέσποινες» Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία  και Ιταλία έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους, ωστόσο συμμετέχουν και στα προκριματικά. Η «γαλανόλευκη» είναι στον ίδιο όμιλο των προκριματικών με τη Βουλγαρία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και τη Λετονία, με τη βαθμολογία να έχει μέχρι στιγμής -σε δύο ματς- ως εξής:

1. Ελλάδα 4 (2-0)
2. Βουλγαρία 3 (1-1)
3. Βοσνία Ερζεγοβίνη 3 (1-1)
4. Λετονία 2 (0-2)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ