18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στην Α2 και ο Διαγόρας

Ο Γ.Σ. Διαγόρας θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στις εθνικές κατηγορίες, αφού είχε τον καλύτερο συντελεστή νικών-ηττών στο φετινό πρωτάθλημα της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου.

Ο ροδίτικος σύλλογος θα γίνει, έτσι, ο δεύτερος από το «σμαραγδένιο νησί» μετά τον Ίβισκο και τη σεζόν 2007-2008, που θα παίξει στην Α2 Γυναικών. Είχε και πέρυσι δικαίωμα να ανέλθει κατηγορία, αλλά έκρινε πως θα ήταν καλύτερο να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Τοπικό. Φέτος, μέχρι το σημείο της διακοπής εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, είχε ρεκόρ 4-1. Είχε εξασφαλίσει την παρουσία του στους τελικούς μαζί με το ΓΑΣ Ιάλυσος, αλλά οι δύο ομάδες δεν πρόλαβαν να λύσουν εντός παρκέ τις διαφορές τους.

Η ανακοίνωση: «Η Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου, μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. και ύστερα από ομόφωνη απόφαση των μελών, ανακοινώνει τις ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήρια για τις εθνικές κατηγορίες. Η ανάδειξη αυτή προέκυψε κατόπιν συνεργασίας με την ΕΟΚ και λήφθηκε υπόψη ο καλύτερος συντελεστής επιτυχίας που προκύπτει από τους βαθμούς στο πρωτάθλημα (μέχρι τη λήξη του) σε συνάρτηση με τους αγώνες της κάθε ομάδας.

Έτσι, με βάση τα παραπάνω, η Α.Ε. Δικαίου στέφεται πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου στην κατηγορία Ανδρών και ανέρχεται στη Γ’ Εθνική και ο Γ.Σ. Διαγόρας στην κατηγορία Γυναικών, αποκτώντας το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Α2 Κατηγορία (Γ.Σ. Διαγόρας: ρεκόρ 4-1/80% έναντι ΓΑΣ Ιάλυσος: ρεκόρ 4-2/66.7%)».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ