26.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Στην Αυστραλία το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2022!

Έπειτα την σημερινή τηλεδιάσκεψη ώστε να συζητηθεί ποια χώρα θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το 2022 τελικά πάρθηκε η απόφαση από το συμβούλιο της FIBA να αναλάβει χρέη διοργανώτριας η Αυστραλία.

Οι δύο χώρες που διεκδικούσαν την ανάληψη της συγκεκριμένης διοργάνωσης ήταν η Αυστραλία και η Ρωσία όπου υπέβαλαν τις προσφορές τους και τις εκθέσεις τους στο Κεντρικό Συμβούλιο αλλά τελικά μέσω τηλεδιάσκεψης υπερίσχυσε η χώρα της Ωκεανίας.

Αυτή πρόκειται να είναι η δεύτερη φορά που αναλαμβάνει η Αυστραλία το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών μετά το 1994 .

 

Μετά την οριστική απόφαση ο Πρόεδρος της FIBA, Χαμάν Νιανγκ δήλωσε: «Το κεντρικό συμβούλιο είδε δύο εξαιρετικές παρουσιάσεις σήμερα από δύο ισχυρές εθνικές ομοσπονδίες μπάσκετ. Θα ήθελα να τους συγχαρώ για την εξαιρετική δουλειά τους και την προσπάθεια και τη δέσμευση που πήραν μέρος στις προσφορές τους. Μπορεί όμως να υπάρχει μόνο μία χώρα που θα διοργανώσει αυτή την εκδήλωση, και για το 2022 θα είναι η Αυστραλία».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Ζαγκλής εξήγησε πως «είναι μια σπουδαία ευκαιρία για το Σίδνεϊ προκειμένου να προωθήσει και να ανεβάσει το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ. Παρακολουθήσαμε πολλές επιτυχίες στην προηγούμενη διοργάνωση, κι είμαι σίγουρος ότι θα δούμε ακόμη περισσότερες το 2022».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ