17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στην Αγκόλα το πρώτο αφρικανικό Φάιναλ Φορ (pics)

Στην πρωτεύουσα της Αγκόλας, τη Λουάντα, θα διεξαχθεί το πρώτο Φάιναλ Φορ του African Basketball League, όπως αποφασίστηκε από την Αφρικανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης Αγκόλας θα είναι η «οικοδέσποινα» της τελικής φάσης της ιστορικής -πρώτης- διοργάνωσης, στην οποία συμμετείχαν αρχικά δεκαέξι ομάδες, με τη Σμούχα από την Αίγυπτο, την Πριμέιρο Ντ’ Αγκόστο από την Αγκόλα, τη Σπορτίβ Σάλε από το Μαρόκο και την Καϊρουανάισε από την Τυνησία να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στους «4».

Το Φάιναλ Φορ θα λάβει χώρα το διάστημα 24-26 Μαΐου στην «Kilamba Arena». Η κλήρωση, για την ανάδειξη των ζευγαριών της ημιτελικής φάσης, θα διεξαχθεί στις 27 Απριλίου στα γραφεία της FIBA Africa στο Αμπιτζάν, της Ακτής Ελεφαντοστού.

Το κλειστό, η πλήρης ονομασία του οποίου είναι «Pavilhao Multiusos Do Kilamba», είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην αφρικανική ήπειρο, με χωρητικότητα 12.750 θεατών, μετά τα «The Covered Hall» (Κάιρο, 20.000 θέσεις) και «Coca-Cola Dome» (Γιοχάνεσμπουργκ, 20.000 θέσεις). Άνοιξε τις πύλες του το Σεπτέμβριο του 2013, με αφορμή τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χόκεϊ με Τροχοπέδιλα, και θεωρείται από τα πλέον σύγχρονα στην Αφρική. Έχει φιλοξενήσει, στο παρελθόν, και αγώνες χάντμπολ και βόλεϊ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ