31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Στην αγαπημένη του Πόλη, ψάχνει το διπλό επαναφοράς

Η σκακιέρα που είχε στηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχει μεταφερθεί πλέον για άλλα δύο παιχνίδια στο Αμπντι Ιπεκτσί (αρχής γενομένης από το αποψινό – 19.30 ΕΡΤ 2) σε μια σειρά που όχι μόνο μπορεί να εξελιχθεί ως η πιο αμφίρροπη από τις τέσσερις των πλέι οφ αλλά αναμφίβολα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον προπονητικά.


Διότι στα δύο πρώτα παιχνίδια είχαμε δύο παρτίδες σκάκι που τις μοιράστηκαν με επιβλητικά ρουά ματ, οι δύο προπονητές.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο πρώτο παιχνίδι όπου παρουσίασε την ομάδα του με απίστευτο βαθμό ετοιμότητας και ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς στο δεύτερο όπου κατάφερε να απενεργοποιήσει τα περισσότερα όπλα του Ολυμπιακού ξέροντας ότι δεν μπορεί να χάσει μόνο από τον Σπανούλη.


Το γεγονός ότι επικράτησε απλά πολύ δύσκολα (σε σχέση με την άνετη νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας στο πρώτο ματς) έχει να κάνει αφ’ ενός με την έδρα αλλά και αφ’ ετέρου με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα με μεγαλύτερη συνοχή, εμπειρία αλλά και βάθος στο ρόστερ της όσον αφορά την ομοιογένεια που παρουσιάζει καθώς έχει τον ίδιο βασικό κορμό παικτών εδώ και χρόνια.

«Το ότι είμαστε καλύτεροι θα πρέπει να το επιβεβαιώσουμε στο γήπεδο» αποφάνθηκε βέβαια πολύ σωστά ο Γιώργος Πρίντεζης, γιατί στα χαρτιά νικάει κανείς μόνο στην ξερή και στο κουμ καν και όχι στο μπάσκετ !


Οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να (απο) δείξουν επί τουρκικού εδάφους ότι είναι αυτοί που αξίζουν να έρθουν σε κανά μήνα και πάλι στην Πόλη για τη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, στην οποία από χθες εξασφάλισαν ήδη τη συμμετοχή τους η Φενέρμπαχτσε και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.


Είναι δεδομένο ότι στο γήπεδό της η Εφές θα βγάλει τη διπλάσια ενέργεια από αυτή που είχε στο ΣΕΦ, ενώ θα ψάξει να τρέξει κάτι που είναι το φόρτε της και δεν μπόρεσε να το κάνει στην Αθήνα.

Λόγω εξαιρετικής αντιμετώπισης από τον Ολυμπιακό στο πρώτο μας, και λόγω του προπονητή της Βέλιμιρ Περάσοβιτς στο δεύτερο αγώνα που αποφάσισε να πάει σε ένα πιο σετ παιχνίδι την ομάδα του για να μπορέσει να ελέγξει καλύτερα το ρυθμό.


Συνεπώς είναι κομβικό για την ελληνική ομάδα να μπορέσει να βάλει φρένο στο φρενήρη ρυθμό των γηπεδούχων, με σωστή άμυνα και καλή αλληλοκάλυψη κάτω από τα καλάθια, ιδιαίτερα στον τομέα των ριμπάουντ.


Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ο mvp της πρώτης συνάντησης με τον Σέρβο σέντερ να κάνει τη διαφορά ιδιαίτερα στην άμυνα, όπου έπαιζε και ως…τερματοφύλακας όταν χρειαζόταν.


Ο τραυματισμός του στο δεύτερο παιχνίδι όπου του επέτρεψε να παίξει μόλις για 12-13 λεπτά (και καθόλου στο δεύτερο μέρος) ήταν καθοριστικός στο να αποκτήσει έξτρα προβάδισμα η Εφές και να φτάσει τελικά στο μπρέικ.

Απόψε ο Σέρβος – αν και δεν είναι 100% έτοιμος – θα σφίξει τα δόντια και θα παίξει το θέμα είναι βέβαια στο πόσο θα μπορέσει να βοηθήσει κόντρα στους αθλητικούς ψηλούς της Εφές και ιδιαίτερα στον πρώην Ερυθρόλευκο, Μπράιαν Ντάνστον που έκανε μεγάλη ζημιά στο δεύτερο αγώνα, όχι μόνο σκοράροντας και μαζεύοντας ριμπάουντ αλλά και πασάροντας.

Αυτός μαζί με τον Ερτέλ (στο οργανωτικό κομμάτι) είναι το δίδυμο στο οποίο αρχικά θα στοχεύσει ο Ολυμπιακός για να απενεργοποιήσει το πλεονέκτημα της Εφές. Αν τα καταφέρει θα έχει τον πρώτο λόγο.
Το άλλο στοιχείο είναι η ομαδικότητα. Σαφώς και ο Βασίλης Σπανούλης πατάει και πάλι γερά στο παρκέ, αλλά όπως αποδείχθηκε περίτρανα δεν αρκεί μόνος του για να κάνει τη διαφορά μέχρι το φινάλε.
Στο πρώτο παιχνίδι όταν η ομάδα του πήρε τη μεγάλη διαφορά και αγκάλιασε από νωρίς τη νίκη, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο αρχηγός ήταν ακόμα άποντος και αυτό λέει πολλά. Η ομαδικότητα είναι το παν και αυτό είναι το «κλειδί» που μπορεί να ξεκλειδώσει την έδρα του Αμπντί Ιπεκτσί και να ξαναφέρει τη σειρά στο ΣΕΦ.

Photo Credits: Eurokinissi.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ