19.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

“Στημένος” πρώτος σκόρερ;

Μια διαδικτυακή συζήτηση μέσω zoom μεταξύ βετεράνων σταρ του ΝΒΑ, την οποία διοργάνωσε ο Αχμάντ Ρασάντ του NBC, στάθηκε η αφορμή για να αναβιώσει μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας, που αφορά τούτη τη φορά την ανάδειξη του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος το 1994. Τον τίτλο εκείνη τη σεζόν πήρε ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον, αφού στον τελευταίο αγώνα των Σπερς για την κανονική περίοδο κόντρα στους κακούς και αδιάφορους Λ.Α. Κλίπερς χρειάστηκε να σκοράρει 71 πόντους για να ξεπεράσει τον Σακίλ Ο'Νιλ, που τότε έπαιζε στο Ορλάντο!

Πολλοί είπαν ότι οι Κλίπερς κατ' εντολή του τότε ιδιοκτήτη τους Ντόναλντ Στέρλινγκ άφησαν σκόπιμα τον Ρόμπινσον να σκοράρει τόσο πολύ, επειδή ο Στέρλινγκ ήθελε την επόμενη σεζόν να πουλήσει περισσότερα εισιτήρια στους εντός έδρας αγώνες των Κλίπερς με τους Σπερς χρησιμοποιώντας ως προωθητικό τρικ την ανάδειξη σε πρώτο σκόρερ του "Ναυάρχου"! "Ελάτε στο γήπεδο για να δείτε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος", δηλαδή...

Τη θεωρία αυτή επιβεβαίωσαν στη διαδικτυακή συζήτηση ο Ντόμινικ Ουίλκινς και ο Ρον Χάρπερ, που τότε έπαιζαν στους Κλίπερς, ενώ ο Ρόμπινσον χαμογέλασε χωρίς να κάνει άλλο σχόλιο!

"Μπήκαμε στα αποδυτήρια και μετά από εμάς μπήκε ο κόουτς Μπομπ Βάις και μας είπε: "Σας το λέω, παιδιά, για να το ξέρετε. Μου είπαν να βγάλω την αρχική πεντάδα μετά από λίγα λεπτά στον αγώνα". Εγώ απόρησα και ο Βάις συνέχισε: "Ο Στέρλινγκ θέλει να κερδίσει ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη Δύση". Ορκίζομαι στο Θεό. Έφυγα από το γήπεδο και πήγα στην Ατλάντα. Λέω ψέματα;", είπε γελώντας ο Ουίλκινς και ο Χάρπερ επιβεβαίωσε:

"Έβγαλα τη φανέλα μου και έφυγα. Ήταν ντροπή. Συγχαρητήρια για τον αγώνα, αλλά... ντροπή".

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως τόσο ο Ουίλκινς όσο και ο Χάρπερ φαίνεται ότι έπαιξαν γύρω στα 20 λεπτά σε εκείνο τον αγώνα. Όχι όσο συνήθως, αλλά... δεν έφυγαν κιόλας. Από την άλλη βέβαια, είναι γεγονός πως μετά από τη λήξη εκείνου του παιχνιδιού πολλοί παίκτες των Κλίπερς ήταν έξαλλοι με την απόδοση της ομάδας και σε μεγάλο βαθμό... απορημένοι.

Τι είπε ο ίδιος ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον επ' αυτού; "Όταν μπήκε στα αποδυτήρια πριν από τον αγώνα ο κόουτς Τζον Λούκας, μου είπε: "Θέλω κάθε φορά που θα πιάνεις την μπάλα να σουτάρεις". Θυμάμαι τον Τέρι Κάμινγκς, που τότε έπαιζε μαζί μας, να μου λέει: "Απόψε εγώ δεν θα σουτάρω. Πόσο συχνά έχεις βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση; Μένει ένα παιχνίδι κι έχεις την ευκαιρία να βγεις πρώτος σκόρερ".

Ο Ρόμπινσον τελείωσε τον αγώνα με 26/41 σουτ, 18/25 βολές και 71 πόντους. Αν τους έβαλε με την αξία του ή τον άφησαν να τους βάλει... ένας Θεός ξέρει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ