16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στεργιάκης στο basketa.gr: «Κάθε παιχνίδι είναι ένας… τελικός για την ΦΕΑ»

Σκληρά έχει φερθεί η τύχη στην ΦΕΑ κατά την επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες. Οι τραυματισμοί αλλά και οι δυο ήττες (απέναντι σε Κρόνο και Αργοναύτη) στα τέσσερα ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής έχουν κάνει την «παρέα» από τη Νέα Φιλαδέλφεια να βλέπει την κάθε αγωνιστική από εδώ και στο εξής σαν… τελικό.

Αυτό εξήγησε ο ταλαντούχος παίκτης της Αλέξανδρος Στεργιάκης στο Basketa.gr λίγο μετα τη νίκη απέναντι στην Ερμή Σχηματαρίου (82-77). Ο 24χρονος γκαρντ ολοκλήρωσε το ματς της 4ης αγωνιστικής με 21 πόντους και εξήγησε ότι η ομάδα του αλλά και ο κόσμος που βρέθηκε στο κλειστό Φιλαδέλφειας έκαναν το ντέρμπι να φαίνεται εύκολο αλλά στην πραγματικότητα κάθε παιχνίδι είναι ένας… τελικός.

Τελικά το ματς με τον Ερμή Σχηματαρίου ήταν ντέρμπι; Βάση σκορ φάνηκε η ΦΕΑ να παίρνει μια σχετικά εύκολη νίκη απέναντι σε ένα από τα φαβορί στην κατηγορία.
«Εμείς ξεκινήσαμε με δυο ήττες το πρωτάθλημα και ξέραμε ότι το παιχνίδι με τον Ερμή είναι ένα πολύ δύσκολο. Έχει φοβερές μονάδες το Σχηματάρι, πολύ καλούς παίκτες και όπως και εμείς ήθελε τη νίκη. Στην έδρα μας μπαίνουμε πιο δυνατά στα παιχνίδι και αυτό κάναμε και στην αναμέτρηση της Κυριακής και κατακτήσαμε το ματς μπορεί να το κάναμε να φανεί εύκολο αλλά δεν ήταν».

Οι δυο ήττες που έχετε κάνει μέχρι στιγμής πως έχουν επηρεάσει την ομάδα;
«Σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο ξεκίνημα για εμάς. Από εδώ και στο εξής κάθε Κυριακή, κάθε ματς είναι και ένας τελικός για τη ΦΕΑ. Όλοι δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Μέχρι στιγμής η ομάδα είχε συνεχόμενες ανόδους, φέτος ποιος είναι ο στόχος;
«Από την αρχή στόχος της ομάδας ήταν να ευχαριστηθούμε το μπάσκετ. Στην Α και Β ΕΣΚΑ υπήρχε πίεση, αλλά φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Παίζουμε για να ευχαριστηθούμε, δεν υπάρχει τέτοιου είδους πίεση ούτε από την διοίκηση της ομάδας ούτε από τον προπονητή μας. Ο κόουτς Αλέξης Καρατζάς μας είπε από την αρχή ότι πάμε για να περάσουμε καλά φέτος. Είμαστε μια παρέα εντός και εκτός παρκέ. Περνάμε ωραία σαν ομάδα. Αυτό βγαίνει και στον κόσμο που έρχεται γεμίζει το γήπεδο και μας ακολουθεί και στα εκτός παιχνίδια και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Από εκεί και έπειτα ότι καλό είναι να έρθει, για εμάς θα είναι χαρά».

Στο παιχνίδι απέναντι στον Ερμή αναδείχτηκες πρώτος σκόρερ από την ομάδα σου, αυτή σου η απόδοση είχε να κάνει και με τον τραυματισμό του Τσακίρη. Πήρες δηλαδή περισσότερο την μπάλα, είχες περισσότερες αρμοδιότητες;
«Η ομάδα μας έχει μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Απ ότι βλέπετε κάθε αγωνιστική είναι και διαφορετικός ο σκόρερ και αυτό συμβαίνει γιατί είμαστε μια άκρος επιθετική ομάδα. Μια ομάδα με επιθετικά προσόντα που οποίος αντίπαλος τεθεί απέναντι μας πρέπει να προσέχει πολύ».

Βρίσκεσαι στην ομάδα από τη Β ΕΣΚΑ. Τι πιστεύεις ότι έχει αλλάξει στο σύνολο από τα τοπικά μέχρι και τις Εθνικές κατηγορίες;
«Από τη Β ΕΣΚΑ μέχρι και σήμερα το επίπεδο έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε χρόνο. Εμείς οι πιο μικροί παραμένουμε οι ίδιοι, όμως όσον αφορά τα παιδιά που είναι πιο έμπειρα διαφοροποιούνται. Την πρώτη χρονιά είχαμε τον Βασίλη Τσεκούρα, τον Βασίλη Γιαννουλάκο πέρσι τον Γιώργο Δρακάκη και φέτος έχουμε τον Αλέξανδρο Μπαρδα. Όλα έμπειρα παιδιά και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Ο κόουτς έχει κάνει τέτοιες επιλογές προκειμένου η ποιότητα της ομάδας κάθε χρόνο να βελτιώνεται αλλά να παραμένουμε το ίδιο ενωμένοι».

Ακολουθεί η έξοδος στο Ίλιον, θα αγωνιστείτε απέναντι στην Ένωση που σίγουρα την έχετε διαβάσει καλά, τι πιστεύεις για το συγκεκριμένο ματς;
«Όσον αφορά το ματς απέναντι στην Ένωση Ιλίου, ξέρουμε ότι είναι μια ομάδα που παραδοσιακά βρίσκεται στις Εθνικές κατηγορίες. Ο κορμός της είναι σταθερός και πλαισιώνεται από παιδιά με ταλέντο, που φέτος της έχουν δώσει μια ανανέωση κυρίως επιθετικά. Θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Είναι μια πολύ δυνατή έδρα. Εμείς ψάχνουμε την πρώτη μας εκτός έδρας νίκη και πρέπει να τα δώσουμε όλα προκειμένου να την κατακτήσουμε. Σε περίπτωση που τα καταφέρουμε εκτός από βαθμολογικά θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά. Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος και κάθε ‘’διπλό’’ είναι χρυσάφι».

Υπάρχει κάποιος αντίπαλος στην κατηγορία που έχεις ξεχωρίσει;
«Το Σχηματάρι έχει μια πολύ καλή ομάδα. Παρόλα αυτά ο 2ος πραγματικά είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον. Λίγο αν κοιτάξετε την βαθμολογία θα δείτε ότι όλα είναι πιθανά. Θεωρώ πως το πρωτάθλημα θα κριθεί στο… νήμα».

Υπάρχει στο πλάνο της ΦΕΑ η τετράδα;
«Η απουσία του Βασίλη Μιχόπουλου αλλά και ο τραυματισμός του Δημήτρη Τσακίρη είναι πλήγμα για εμάς. Από εκεί και έπειτα ο στόχος μας δεν αλλάζει. Ο στόχος μας είναι να ευχαριστηθούμε το μπάσκετ και να περάσουμε καλά τη φετινή σεζόν, είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τετράδα σε ένα τόσο αμφίρροπο πρωτάθλημα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ