26.9 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Στενεύουν τα περιθώρια για τζάμπολ στις 22/12

Η ημερομηνία έναρξης της νέας σεζόν του ΝΒΑ εξακολουθεί να αποτελεί ερωτηματικό με δεδομένη τη διαφωνία ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Ένωση παικτών. Το ΝΒΑ θέλει να αρχίσει η σεζόν πριν αμέσως πριν από τα Χριστούγεννα, στις 22 Δεκεμβρίου. Οι παίκτες θέλουν να γίνει το τζάμπολ πιο μετά, περί τα μέσα Ιανουαρίου.

Και οι δύο πλευρές έχουν τα επιχειρήματά τους. Το ΝΒΑ υποστηρίζει (και προφανώς έχει στοιχεία για να στηρίξει αυτή τη θέση) ότι αν η σεζόν δεν αρχίσει τα Χριστούγεννα, αλλά αργότερα, τότε απώλεια εσόδων τη νέα αγωνιστική περίοδο θα κυμανθεί κάπου ανάμεσα στα 500 εκ. και το 1 δισ. δολάρια! Γι' αυτό επιμένει για τις 22 Δεκεμβρίου, προτείνοντας μάλιστα τη σύντμηση της κανονικής περιόδου στους 72 αγώνες από τους 82 που είναι σήμερα.

Οι παίκτες από τη δική τους πλευρά υποστηρίζουν πως από τη στιγμή που η σεζόν 2019-20 ολοκληρώθηκε αργά, στα μέσα Οκτωβρίου, και οι παίκτες έπαιζαν συνεχώς από τον Ιούλιο, δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για ξεκούραση και ανασύνταξη δυνάμεων, αν η νέα σεζόν αρχίσει μετά από δύο μήνες. Θυμίζουμε ότι υπό κανονικές συνθήκες το break των παικτών διαρκεί σχεδόν 4 μήνες (από Ιούνιο ως Οκτώβριο). Μάλιστα κάποιοι σούπερ σταρ, όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, έχουν φροντίσει να περάσουν το μήνυμα πως δεν πρόκειται να εμφανιστούν στα γήπεδα πριν από τα μέσα Ιανουαρίου, ακόμα κι αν η σεζόν αρχίσει τα Χριστούγεννα.

Η σχετική διαβούλευση μεταξύ του ΝΒΑ και της Ένωσης Παικτών βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ ενημέρωσε τους general managers των ομάδων, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, πως τα περιθώρια έχουν στενέψει πια πολύ. Και πως δεν υπάρχει πια παρά ελάχιστος χρόνος, μόνο κάποια λίγα 24ωρα, για να ληφθεί η απόφαση για τζάμπολ στις 22 Δεκεμβρίου. Διότι σε μια τέτοια περίπτωση, τα προπονητικά camps θα πρέπει να αρχίσουν την 1η Δεκεμβρίου και θα πρέπει οι ομάδες να γνωρίζουν έγκαιρα πότε θα μπουν στο γήπεδο ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ