16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λερναία Υδρα

Σε ένα παιχνίδι όπου ο αρχηγός του και φυσικός ηγέτης του αγωνίστηκε μετά βίας 11 λεπτά. Την ίδια στιγμή  που ένας από τους πιο φορμαρισμένους του παίκτες, ο Στρέλνιεκς έμεινε δικαίως σκάρτα 13 λεπτά στο παρκέ (καθώς ήταν σε πολύ κακή βραδιά με αποτέλεσμα να μην καλύπτει καν επιθετικά την κακή αμυντική του συμπεριφορά). Και μάλιστα την ώρα που ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του (Μιλουτίνοφ) ήταν στο νοσοκομείο (!) ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο να βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο αντίστοιχα είδωλα, του Βασίλη Σπανούλη (κυρίως), αλλά και των Μιλουτίνοφ και Στρέλνιεκς.

Ο Κώστας Παπανικολάου (αφανής mvp όλο αυτόν τον καιρό και ιδιαίτερα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) έκανε πράγματα και θάματα με ρεκόρ καριέρας (22 πόντοι με 6/7 τρίποντα) αλλά όχι μόνο αυτό, όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε "έχω δει τον Μπίλυ να το κάνει συχνά και έστω για ένα βράδυ μπήκα στα παπούτσια του", λίγα λεπτά μετά το τέλος ενός αγώνα που έμοιαζε χαμένος μέχρι ο "Παπ" να πάρει το δώρο των Βάσκων (να αργήσουν να του κάνουν φάουλ) και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση με ένα εκπληκτικό σουτ (τρίποντο με ταμπλό), το οποίο το έδειξε σχεδόν... σε ριπλέι στο ξεκίνημα της παράτασης.

Ο Ζακ ΛεΝτέι, που πολλές φορές σε αποπροσανατολίζει το βλέμμα του (νομίζεις ότι δεν είναι συγκεντρωμένος) έδειξε ότι σε αρκετά παιχνίδια μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, έστω ως κατά συνθήκη σέντερ και με τον τρόπο του δημιούργησε πολλά θέματα στην άμυνα των έτσι και αλλιώς "πληγωμένων" (λόγω της απουσίας του Σενγκέλια) Βάσκων.

Ο Ουίλιαμς-Γκος ότι έχει θέση δίπλα σε Σπανούλη και Στρέλνιεκς (έστω και αν υστερεί πολύ σε εμπειρία κάτι που φάνηκε σε αρκετές χαμένες επιθέσεις στο ένας εναντίον ενός), ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης ότι δικαίως είναι υπαρχηγός σε αυτή την ομάδα παίζοντας (επιθετικά) και για τον αρχηγό. Απόλυτα λογικά κουράστηκε από τόσες μάχες. Αν πάντως σταματήσει να βιάζεται λίγο στις προσπάθειες θα βάζει ακόμα περισσότερους πόντους.

Ο Ντέηβιντ Μπλατ υποκλίθηκε - σαν πρωταγωνιστής ηθοποιός μετά από μια μεγάλη παράσταση  - μπροστά στο κοινό του που τον αποθέωνε, δικαίως, καθώς έχει καταφέρει να παρουσιάζει μια ελκυστική...Λερναία Υδρα, που ανά πάσα στιγμή θα αφήνει εκτός αγώνα όποιον παίκτη κρίνει όσο μεγάλος (σε αξία) και αν είναι. 

"Εχει πολλά συστήματα και δοκιμάζει ακόμα διάφορα, γι' αυτό πρέπει κάθε φορά να είμαστε έτοιμοι, Αυτό κάπου δικαιολογεί ότι συνήθως από παιχνίδι σε παιχνίδι έχουμε διαφορετικούς πρωταγωνιστές αλλά και παίκτες που παίζουν άλλοτε πολύ και άλλοτε σημαντικά λιγότερο" παραδέχτηκε ο εκ των κορυφαίων Ζάκ Λεντέι.

Η κίνηση του Γιώργου Μπόγρη να κάνει αμέσως μετά βιντεοκλήση στο νοσοκομείο στον Μιλουτίνοφ και του Κώστα Παπανικολάου να του εύχεται περαστικά και να του λέει ότι τους λείπει, απλά βγάζει πιο έντονα το οικογενειακό (και καλό) κλίμα που υπάρχει σε αυτό το σύνολο.

Το οποίο έχει καταφέρει ο Μπλατ - με θυσίες που στοίχισαν ακόμα και ήττες όπως αυτές από την Φενέρμπαχτσε και τη Νταρουσάφακα -  να το κάνει να μην εξαρτάται ούτε από έναν, ούτε από δύο, ούτε καν από τρεις παίκτες.

Κενά σίγουρα υπάρχουν (για έναν ακόμα αθλητικό ψηλό το λέγαμε από την αρχή και είχε να κάνει για μια τέτοια περίπτωση που ο Νίκολα θα είναι έξω), αλλά επειδή όσα ξέρει ο νοικοκύρης (κόουτς Μπλατ) δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, η μεταγραφή που θα γίνει θα πρέπει να είναι πολύ "Σπέσιαλ" κατά δήλωση του κόουτς του Ολυμπιακού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ