17.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Στα χνάρια της… ποδοσφαιρικής Μονακό

Η ΑΕΚ είναι μία από τις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League και αν θέλει να γίνει και μία από τις οκτώ, θα πρέπει να αφήσει πίσω της, την Μονακό. Πόσο εύκολο θα είναι όμως το έργο της;

Οι Γάλλοι έχουν να περηφανεύονται για την εθνική τους ομάδα (και δικαίως), όχι όμως και για το πρωτάθλημα τους. Η LNB είναι μία λίγκα που προσελκύει κόσμο, βάζει λεφτά και φέρνει παίκτες αλλά οι ομάδες της, δεν μπορούν να πετύχουν και πολλά όταν απομακρύνονται από αυτή. Ευρωπαϊκός τίτλος έχει να έρθει από την… Λιμόζ (1993) αν και πέρυσι η Στράσμπουργκ έφτασε κοντά στο να πάρει το EuroCup αλλά Γαλατασαράι δεν παιζόταν! Η Μονακό ίσως και να έχει καλύτερη τύχη.

Ας είναι καλά ο Ριμπολόβλεφ

Το καμάρι του πριγκιπάτου, φυσικά και είναι η ποδοσφαιρική Μονακό. Αν και αυτή πέρασε μία κρίση πέφτοντας κατηγορία, η έλευση του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ (του Ρώσου Κροίσου, ιδιοκτήτη του Σκορπιού) την εκτόξευσε. Και πως όχι από την στιγμή που μόνο ο Ραδαμέλ Φαλκάο στοίχησε 58 εκατομμύρια ευρώ. Φανταστείτε οι υπόλοιποι! Πολλά λεφτά γενικά ο σύλλογος με τον Ρώσο μεγιστάνα να θέλει να τα μοιράσει και στο μπάσκετ. Και έως τώρα, φαίνεται να πιάνουν τόπο. Στα μόλις δύο χρόνια στην LNB (ανέβηκε το 2015) η Μονακό έχει κατακτήσει, υπό το βλέμμα του Μίκι Μάους και της κοπελιά του, δύο Κύπελλα, ενώ στο περσινό πρωτάθλημα, αν και τερμάτισε πρώτη στην regular season με ρεκόρ 27-7, εν τέλει κατέλαβε την 3η θέση. Φέτος είναι στο 17-2 και στην πρώτη θέση.

Μονακό με... άρωμα Ελλάδας

Στην πρώτη της ευρωπαϊκή εξόρμηση, κατάφερε να σημειώσει 12 νίκες σε 14 παιχνίδια και να καταλάβει την πρώτη θέση του πρώτου ομίλου του Champions League, όπερ να πάρει την απευθείας πρόκριση για τους “16”. Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας αυτής, έχει ο Ντι Μποστ. Ο Αμερικανός (με βουλγαρικό διαβατήριο) γκαρντ σκοράρει κατά μέσο όρο 12.9 πόντους, οι ασίστ του αγγίζουν σχεδόν τις τέσσερις (3.8) ενώ μαζεύει και 3.6 ριμπάουντ. Το καλύτερο του παιχνίδι το έκανε κόντρα στις αρκούδες της Μπάακεν (25 πόντοι) ενώ σε εφτά ακόμα ήταν διψήφιος. Πολύ καλή δουλειά, στο επιθετικό κομμάτι, κάνει επίσης ο Γιακούμπα Ουταρά με 10.7 πόντους, όσους έχει και ο πρώην άσος του Ρεθύμνου και του Παναθηναϊκού, Ζακ Ράιτ.

https://www.youtube.com/watch?v=idzdx1skHOg https://www.youtube.com/watch?v=69Lw_tlEHIU

Αναζητώντας ένα πρωτάθλημα

Προπονητής της Μονακό, ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς. Ο 47χρονος Μαυροβούνιος κάθεται στον πάγκο της από το 2014, είναι αυτός που την ανέβασε στην LNB και αυτός που την οδηγεί στην επιτυχία. Πέρα από τα δύο Leaders Cup δεν έχει κατακτήσει κάποιο άλλο τρόπαιο αλλά ο Ριμπολόβλεφ τον εμπιστεύεται για να του φέρει το πρωτάθλημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ