19 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Στα πλέι οφ θα είναι ωραία!

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός για 25 λεπτά, ξεφούσκωσε απότομα μετά, στο τέλος έπαιξε και με τη φωτιά αλλά κατάφερε να κερδίσει στο ΣΕΦ την Νταρουσάφακα με 81-73. Εξασφάλισε έτσι και μαθηματικά την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, όπου θα επιστρέψει μετά το περσινό διάλειμμα. Η Νταρουσάφακα πάλεψε να γυρίσει ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο, δεν τα κατάφερε και αρκέστηκε στο δώρο που της έκανε νωρίτερα η Μπάμπεργκ νικώντας την Εφές και διατηρώντας την απόσταση των δύο τουρκικών ομάδων στον ένα βαθμό.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο ημίχρονο και στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου. Με υποδειγματική άμυνα στην περιφέρεια, τον Μπιρτς να ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία και στην επίθεση τους Γκριν και Λοτζέσκι να εκτελούν και τον Σπανούλη στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του, να οργανώνει, έριξε στο καναβάτσο την Νταρουσάφακα από πολύ νωρίς και αύξανε διαρκώς τη διαφορά.

Στο 24' προηγήθηκε με 60-39 δείχνοντας ότι θα κέρδιζε με περίπατο, αλλά ξαφνικά... σταμάτησε να παίζει. Ο Ουαναμέικερ ξαφνικά ξύπνησε κι άρχισε να κάνει ό,τι ήθελε, οι Κλάιμπερν και Άντερσον έβαλαν κι αυτοί ένα χεράκι και καθώς οι "ερυθρόλευκοι" κόλλησαν επιθετικά, η Νταρουσάφακα έτρεξε ένα επί μέρους σκόρ 28-11 στα επόμενα 10 λεπτά, μείωσε 71-67 στο 34' και έκανε το παιχνίδι ντέρμπι.

Ευτυχώς ο Ολυμπιακός διατήρησε την ψυχραιμία του και υπεύθυνος γι' αυτό ήταν ο Σπανούλης, ο οποίος πήρε την μπάλα στα χέρια του κατεύθυνε όπως έπρεπε το παιχνίδι, ενώ έδωσε βοήθειες και στην άμυνα. Η Νταρουσάφακα μείωσε 79-73 και αμέσως μετά έκλεψε την μπάλα με 33'' να απομένουν, όμως ο Σπανούλης έπαιξε υποδειγματική άμυνα μετά και "καθάρισε" το παιχνίδι δίνοντας τη δυνατότητα στον Πρίντεζη να διαμορφώσει το τελικό 81-73.

ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΕΡΙΑ 

Για τον Ολυμπιακό αυτά είναι του Βασίλη Σπανούλη. Μόλις ο αγώνας πήγε στην κόψη του ξυραφιού, ο αρχηγός πήρε την μπάλα στα χέρια του, έδωσε τη σιγουριά που χρειάζονταν οι συμπαίκτες του και οι "ερυθρόλευκοι" κράτησαν τη νίκη. Ο Σπανούλης τελείωσε τον αγώνα με 8π. και 8ασ. Για την Νταρουσάφακα αυτός ήταν ο Μπραντ Ουαναμέικερ. Όταν όλα έμοιαζαν χαμένα, αυτός πάτησε γκάζι και λίγο έλειψε να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του. Τελείωσε τον αγώνα με 23π. και 6ασ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ 

Οι δύο ομάδες τα έσπασαν έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Ο Ολυμπιακός είχε 5/19, αλλά ακόμα χειρότερη ήταν η Νταρουσάφακα. Σούταρε μόλις 2/20 κι ένας βασικός λόγος που δεν πέτυχε την ολική ανατροπή ήταν επειδή οι παίκτες της έχασαν όλα τα τρίποντα που επιχείρησαν από τη στιγμή που η διαφορά έπεσε στους 4 ποντους και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ