22.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Στα κρίσιμα… η απάντηση είναι Σέλτικς! (vids)

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που οδηγήθηκε στην παράταση, οι Σέλτικς επικράτησαν των Μπακς του τρομερού Γιάννη Αντετοκούνμπο με 113-107 κι έκαναν το πρώτο «βήμα» για την πρόκριση, στη μεταξύ τους σειρά για τα playoffs του ΝΒΑ.

Οι Μπόστον Σέλτικς έχουν σφυρηλατηθεί σε δύσκολες καταστάσεις και το απέδειξαν ακόμη μία φορά με τους Μιλγουόκι Μπακς, βλέποντάς τους κυριολεκτικά με την εκπνοή να τους... κλέβουν την χαρά που είχε προσφέρει το τρίποντο του Τέρι Ροζίερ στα 0.5", με αντίστοιχο σουτ του Κρις Μίντλετον από τα 8.5 περίπου μέτρα, που έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, οι «Κέλτες» ήταν τελικά εκείνοι που θα χαμογελούσαν, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του να χάνουν μια μεγάλη ευκαιρία.

Ο Αλ Χόρφορντ ήταν σε διάρκεια κορυφαίος των νικητών, έχοντας 24 πόντους, 5/8 σουτ, 13/14 βολές, 12 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, για να τον ακολουθήσουν ο προαναφερθείς... παρ' ολίγον ήρωας Ροζίερ (23 π., 7/18 σουτ), ο Μάρκους Μόρις (21 π., 8/20 σουτ, 7 ρ.), ο Τζέιλεν Μπράουν (2ο π., 9/19 σουτ) και ο Τζέισον Τέιτουμ (19 π., 10 ρ., 4 ασ.), με την πεντάδα αυτήν ουσιαστικά να είναι αυτή που θα οδηγήσει τους «τριφυλλοφόρους», ελλείψει Ίρβινγκ, Χέϊγουορντ και Σμαρτ. Η απίθανη εμφάνιση, επομένως, τόσο του Γιάννη Αντετοκούνμπο (35 π., 11/21 σουτ, 13 ρ., 7 ασ., 3 κλ.) όσο και του μεγάλου πρωταγωνιστή της κανονικής διάρκειας Μίντλετον (31 π., 12/20 σουτ, 8 ρ., 6 ασ.) να μην φτάνει για τα «Ελάφια». Πολλές βοήθειες πρόσφερε ο Μάλκολμ Μπρόγκντον, με 16 πόντους και 6/13 σουτ, συμβάλλοντας στην ανατροπή από το -10 στην τελευταία περίοδο.

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Σέλτικς, που έδιναν... τόπο στα νιάτα με τους Τέιτουμ και Μπράουν να είναι εξαιρετικοί και να δίνουν το «στίγμα», ενώ ένα γκολ-φάουλ σε τρίποντο για τον Μόρις, έφερε την απόσταση στο +12 στο τέλος της πρώτης περιόδου (29-17). Κάπου εκεί, ο Γιάννης διεμβόλιζε και ο Μίντλετον «πυροβολούσε» από μακριά, με τους Μπακς να εκμεταλλεύονται σε απόλυτο βαθμό τα λάθη των αντιπάλων τους και να παίρνουν εκείνοι τα ηνία στο ημίχρονο (44-47).

Με τον Χόρφορντ και τον Μόρις να κάνουν φοβερά πράγματα, κυριαρχώντας κοντά και μακριά από το καλάθι, η Βοστόνη ξαναπήρε τον έλεγχο και λίγο πριν από τα τέσσερα λεπτά για την ολοκλήρωση του αγώνα, έφεραν ξανά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (86-76). Σε εκείνο το σημείο, που έδειχναν με την ταυτόχρονη εξαιρετική τους άμυνα να «καθαρίζουν», ξεκίνησε και πάλι ο Γιάννης, που με τις βοήθειες του Μπρόγκντον ώθησε την ομάδα του στην ισοφάριση με τρίποντο του τελευταίου στα 11.1" για την εκπνοή (96-96). Ο Ροζίερ έμοιαζε να χαρίζει την νίκη... λυγίζοντας τους αστραγάλους του Μπλέντσο με τρομερή κίνηση και διαμορφώνοντας το 99-96 για τους Σέλτικς στα 0.5", αλλά η τελευταία κουβέντα ανήκε στον Μίντλετον, που με απίθανο σουτ ακριβώς στη λήξη, πετώντας την μπάλα στα 0.1", ισοφάρισε στο 99-99 της κανονικής διάρκειας.

Στην παράταση, η άμυνα των γηπεδούχων θα ήταν εκείνη που θα έκανε και πάλι τη δουλειά, αφού μόλις οκτώ ήταν οι πόντοι των Μπακς. Την ίδια ώρα, Μπράουν και Ροζίερ έδωσαν το προβάδισμα στην ομάδα τους και το έκτο φάουλ του «Αντέτο» στα τελευταία δευτερόλεπτα, μετά από χαμένα του βολή με το σκορ στο 111-107, έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα των Μπακς για «διπλό». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ