27.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Στα ημιτελικά η Ισπανία 13 χρόνια μετά

Η Ισπανία επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της και με τη νίκη της επί της Πολωνίας με 90-78 επιστρέφει στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από το 2006 και τον θρίαμβό της στη Σαϊτάμα. Το τελικό σκορ πάντως δεν λέει όλη την αλήθεια, καθώς οι Πολωνοί πάλεψαν το παιχνίδι και έκαναν αισθητή την παρουσία τους, παρόλο που δεν προηγήθηκαν ποτέ.

Οι Ισπανοί πήραν ένα μικρό προβάδισμα από την αρχή, όμως δεν κατάφεραν να ξεφύγουν, δεδομένου ότι οι Πολωνοί με κάποιες καλές άμυνες και με βοήθειες από τους Σλότερ και Βατσίνσκι έμεναν κοντά. Με τον Ρούμπιο να είναι και πάλι ο ηγέτης της στο παρκέ, τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ να κάνει σπουδαία δουλειά κάτω από τα καλάθια και με τα τρίποντα του Ρούντι, η Ισπανία προηγήθηκε με 38-28 στο 15', όμως η Πολωνία μάζεψε γρήγορα τη διαφορά και το ημίχρονο έκλεισε με 46-41.

Το σκηνικό διατηρήθηκε ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ισπανία διατηρούσε ένα προβάδισμα 8-10 πόντων, αλλά η Πολωνία έβρισκε τον τρόπο να διατηρεί την επαφή της με το σκορ. Στο 35' μάλιστα πλησίασε στους 4 πόντους (76-72), με τον Σοκολόφσκι να δίνει πολλές βοήθειες και τον Σλότερ να πρωταγωνιστεί, ωστόσο σε εκείνο το σημείο ένα κρίσιμο γκολ φάουλ του Ερνανγκόμεθ και δύο σερί τρίποντα του κορυφαίου Ρούμπιο τελείωσαν ουσιαστικά τον αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ