19.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Στα δύσκολα μετράει η ψυχή

Ο Παναθηναϊκός ήταν όπως έπρεπε στο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου αλλά τον πρόδωσαν δύο χαμένες βολές.

Με τα «αν» χτίζονται παλάτια. Στα λόγια όλα εύκολα είναι πάντοτε, οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε. Έτσι είναι τόσο στη ζωή όσο και στο μπάσκετ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας παρουσίασαν μία εικόνα σοβαρής ομάδας κι άξιζαν τη νίκη, ωστόσο φρόντισαν να «αυτοκτονήσουν» και να πετάξουν στα σκουπίδια την προσπάθειά τους.

Ο αγώνας χάθηκε στις δύο χαμένες βολές του Οκάρο Ουάιτ. Ο Αμερικανός είναι καλός παίκτης και χρήσιμος με τις πολλές δουλειές που κάνει στο παρκέ. Στο τέλος όμως δεν τα κατάφερε και φάνηκε άψυχος. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν αξίζει πάντως ανάθεμα διότι έχει συμβεί σε πολύ σπουδαιότερους παίκτες και σε ακόμα μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς αγώνες.

Το βασικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός αν θέλει να πάψει να είναι η χαρά του κάθε πικραμένου, θα πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Και τότε οι νίκες θα έρθουν δίχως αμφιβολία. Το πλάνο του Δημήτρη Πρίφτη ήταν αψεγάδιαστο. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα υπήρχε καθαρό μυαλό κι επιτέλους μοιράστηκε σωστά η μπάλα και διαβάστηκε σε ικανοποιητικό βαθμό το παιχνίδι και η αντίπαλη άμυνα. Η αναλογία των ασίστ/λαθών είναι εύκολος τρόπος που μαρτυράει σε μεγάλο βαθμό τι συμβαίνει στο παρκέ.

Με αντίστοιχη εμφάνιση στο ντέρμπι της Δευτέρας (22/11), το «τριφύλλι» δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα κόντρα στον Ολυμπιακό. Ανεξάρτητα όμως από το προσεχές μεγάλο παιχνίδι, αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει τους «πράσινους» θα είναι να «χτίσουν» πάνω στη συγκεκριμένη εμφάνιση και να πάρουν ορισμένες νίκες στην Ευρωλίγκα, για να ξεφύγουν από την ντροπιαστική θέση στην οποία βρίσκονται προς το παρόν.

Το σίγουρο είναι ότι ακόμα κι αν έφευγε νικητής ο Παναθηναϊκός από τη Βαυαρία, δεν θα άλλαζε κάτι στη μεγάλη εικόνα που περιγράψαμε στο προηγούμενο σημείωμα. Δίχως αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν υπάρχει «πρέπει» και μάλιστα μεγάλο στο εσωτερικό των πρωταθλητών Ελλάδος. Μένει να φανεί αν αυτή η εμφάνιση ήταν ένα «πυροτέχνημα» ή γύρισε το «τσιπάκι» και θα μεταμορφωθεί προς το καλύτερο η ομάδα του Πρίφτη. Στο παρκέ όλες οι απαντήσεις θα δοθούν πολύ σύντομα...

ΥΓ. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος βγήκε μπροστά και πραγματοποίησε μία αρχηγική εμφάνιση. Ήταν σοβαρός, εξαιρετικός για την ομάδα και δίχως τραβηγμένες προσπάθειες. Όπως αναφερόμαστε στις κακές βραδιές του, έτσι θα πρέπει να παίρνει και τα credits όταν αποδεικνύει την ποιότητά του στο γήπεδο. Και στη Βαυαρία ήταν ο μπροστάρης, έστω κι αν η «γεμάτη» εμφάνισή του δεν συνδυάστηκε με διπλό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ