33.3 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Στα «διπλά» ανήκει… και ο Παναθηναϊκός (vids)

Μια αγωνιστική με θετικά νέα άρχισε για τα ελληνικά χρώματα στην Ευρωλίγκα, με τον Παναθηναϊκό επιτέλους να συμπεριλαμβάνεται σε ομάδες, που πήραν «διπλό», όπως και η Αρμάνι Μιλάνο που με το αποτέλεσμά της στη Μόσχα έδωσε... μισή χαρά, βλέποντας όμως την ελπίδα να έχει έρθει για τα playoffs.

Ο Παναθηναϊκός έκανε... επιτέλους «διπλό» και ίσως τη στιγμή που δεν πήγαινε άλλο, όμως τελικά ήρθε με 99-80 στα Κανάρια Νησιά. Οι «πράσινοι» είναι σαφώς, μετά από αυτό, μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, δείχνοντας παράλληλα μια κυρίαρχη εικόνα και ανταποκρινόμενοι στη θερμή στήριξη των οπαδών τους, ελπίζοντας αν και ακόμη βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

Η Αρμάνι Μιλάνο έκανε την ανατροπή και πέρασε από τη Μόσχα με 90-88 απέναντι στην Χίμκι. Επιστρέφοντας από την «άβυσσο» του -14 και κάνοντας την ολική επαναφορά, που πράγματι έδειξε ψυχικά αποθέματα, οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι πραγματοποίησαν μια απόδραση πρόκρισης, σε ένα νέο αρνητικό για τον Παναθηναϊκό.

Η Φενέρμπαχτσε «καθάρισε» την Αναντολού Εφές και, πιθανότατα, την πρωτιά με 84-66. Στο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης και στην... επανάληψη του τελικού Κυπέλλου, οι νικητές εκείνης της μέρας επανέλαβαν την επιτυχία τους με «κρότο», κάνοντας «περίπατο» και κερδίζοντας ήδη το πλεονέκτημα έδρας, σε ένα ματς όπου ο Κώστας Σλούκας έδειξε ξανά, ότι είναι ο απόλυτος ηγέτης του συνόλου του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Με τον Ταρίκ Μπλακ σε εξαιρετική κατάσταση, η Μακάμπι έκανε ένα δικό τους «βήμα» προς την οκτάδα με το 77-58 επί της Νταρουσάφακα. Ένα άνετο βράδυ ήταν αυτό, που περίμενε το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και η έκτη νίκη στα τελευταία οκτώ ματς ήταν γεγονός για τους Ισραηλινούς, που μένουν πολύ κοντά στο όνειρο των playoffs, ανταποκρινόμενοι με το παραπάνω στο «πρέπει» τους.

Η Μπασκόνια χρειάστηκε... την απλή μέθοδο των τριών, για να συνεχίσει τη δική της πορεία με το 80-73 κόντρα στη Ζαλγκίρις. «Εκτελώντας» από την περίμετρο, οι Βάσκοι «πάτησαν» στην όγδοη θέση, περιμένοντας και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής, τη στιγμή που η λιθουανική ομάδα βλέπει κάθε ελπίδα της να έχει... εξανεμιστεί, μένοντας στις εννέα νίκες και στην ανάμνηση, πια, της περσινής τρομερής χρονιάς του Final Four.

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 28/2:

Χίμκι-Αρμάνι Μιλάνο 88-90
Φενέρμπαχτσε-Αναντολού Εφές 82-59
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Νταρουσάφακα 77-58
Μπασκόνια-Ζαλγκίρις 80-73
Γκραν Κανάρια-Παναθηναϊκός 80-99

Παρασκευή 1/3:

Μπουντούτσνοστ-Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ