14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στα βήματα της Μάγια Μουρ η Μοντγκόμερι

Η Μάγια Μουρ των Μινεζότα Λινξ έδειξε το δρόμο. Έβαλε την καριέρα της στο WNBA σε αναμονή πριν από ένα χρόνο προκειμένου να βοηθήσει ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Η Ιμάνι ΜακΓκι- Στάφορντ των Ντάλας Ουίνγκς την ακολούθησε και τώρα ήρθε και η σειρά της Ρενέ Μοντγκόμερι από τις Ατλάντα Ντριμ.

Η Μοντγκόμερι ανακοίνωσε την απόφασή της να μείνει ενεργή και να βοηθήσει σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, να δώσει τη δική της μάχη. Η Μουρ, η οποία είχε δώσει προτεραιότητα σε περιπτώσεις στις οποίες αφροαμερικάνοι έχουν καταδικαστεί άδικα, είναι το παράδειγμα για την αθλήτρια της Ατλάντα.

Τα σχόλια που πήρε για την απόφασή της ήταν θετικά και όπως δήλωσε ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν. Μουρ και Μοντγκόμερι φοίτησαν και οι δύο στο UConn και αγωνίστηκαν μαζίστη Μινεζότα, κατακτώντας και δύο τίτλους (2015, 2017).

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεζότα ήταν "μία αφύπνιση για όλο τον κόσμο" τόνισε και αυτό που επηρέασε την απόφασή της να εμπλακεί προσωπικά στις πορείες και στις κινήσεις διαμαρτυρίας. "Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω μιλήσει ακόμη στη Μάγια για την απόφασή μου αυτή. Είναι παράξενο γιατί πάντα έλεγα πως είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που κάνει. Δεν μπορώ να πω πως το καταλάβαινα και 100%. Όταν όμως άρχισα να νιώθω πως έπρεπε να κάνω κάτι, τότε το κατάλαβα. Γι' αυτό λέω πως η Μάγια είναι πάντα το εξυπνότερο άτομο στο δωμάτιο, γιατί είναι πολύ μπροστά από την εποχή της. Βλέπει μπροστά".

Η Μοντγκόμερι ένιωσε πως δεν ήθελε να κλειστεί στη "φούσκα" της Φλόριντα όπου θα διεξαχθεί η σεζόν του WNBA, ενώ γίνονται όσα γίνονται, χωρίς να μπορεί να βγει από αυτήν αν χρειαστεί. "Για μένα προτεραιότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι το συμβόλαιό μου, αλλά να συμβάλλω με όποιον τρόπο μπορώ για να μπει τέλος στην αστυνομική βία". Και έσπευσε να προσθέσει πως δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε αυτές τις αποφάσεις και πως ο καθένας μπορεί να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο: "Ο ΛεΜπρόν είπε πως μπορεί να συμβάλλει μέσα από τη "φούσκα" που έχει στηθεί για το ΝΒΑ στη Φλόριντα. Είναι ο ΛεΜπρόν και πραγματικά μπορεί να το κάνει! Πιστεύω πως όπου κι αν βρίσκεται ο ΛεΜπρόν με μία του δήλωση μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις παντού. Αν όλοι οι αθλητές χρησιμοποιούσαμε ο καθένας τις δικές μας πλατφόρμες επικοινωνίας έχοντας τον ίδιο στόχο, τότε κάτι καταπληκτικό θα συμβεί. Όλοι έχουν τον δικό τους τρόπο να φέρουν την αλλαγή".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ