19.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Σταυρόπουλος: “Επικίνδυνη η διαμάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού”!

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος επιστρέφει την Παρασκευή στο ΣΕΦ για πρώτη φορά ως αντίπαλος. Αφού διετέλεσε επί σειρά ετών γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, είναι πλέον general manager του Μιλάνο, στο οποίο πήγε το καλοκαίρι, και επί τη ευκαιρία της επιστροφής του παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Republicca.

Σε αυτήν παραδέχθηκε ότι η επιστροφή του θα είναι συναισθηματικά φορτισμένη και υπεραμύνθηκε της απόφασης του Ολυμπιακού να υποβιβάσει την ομάδα του στην Α2 του ελληνικού πρωταθλήματος, σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα την "αιώνια" κόντρα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού:

"Ήταν μια επιλογή (σ.σ. ο υποβιβασμός στην Α2) που ωρίμασε με τον καιρό και θα αναθεωρηθεί όταν τεθούν εκ νέου σοβαροί κανονισμοί. Πρόκειται για μια αέναη διαμάχη, που μερικές φορές γίνεται επικίνδυνη. Απειλές, κόντρες, η Αθήνα χωρισμένη στα δύο. Ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα η ομάδα της ελίτ, ο Ολυμπιακός η ομάδα του λαού, των ανθρώπων του λιμανιού. Οι οπαδοί δεν παρακολουθούν τους εκτός έδρας αγώνες των ομάδων τους, οι μετακινήσεις απαγορεύονται για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η επιστροφή του θα είναι συναισθηματικά φορτισμένη".

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον κόουτς του Μιλάνο, Ετόρε Μεσίνα, είπε: "Οι ρόλοι μας είναι διακριτοί. Ο Ετόρε είναι υπεύθυνος για το αγωνιστικό τμήμα του κλαμπ, ενώ εγώ έχω ελευθερία κινήσεων στα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένης της αθλητικής πολιτικής του συλλόγου. Και με τους παίκτες δεν είναι ο ένας ο καλός κι ο άλλος ο κακός αστυνομικός. Ξέρει κι ο Μεσίνα πότε να προσεγγίσει με το μαλακό τους παίκτες, ξέρω κι εγώ πότε να υψώσω τη φωνή".

Όσον αφορά, τέλος, τους στόχους της ομάδας του, ήταν κατηγορηματικός: "Το Μιλάνο είναι καταδικασμένο να κερδίζει το πρωτάθλημα, παρόλο που υπάρχει η ωραία αντιπαλότητα με τη νέα Βίρτους Μπολόνια, χωρίς να ξεχνάμε τη Σάσαρι και τη Βενέτσια. Βασικός στόχος είναι και τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Από εκεί και πέρα, αν έρθει κάτι καλύτερο, θα είναι πολύ όμορφα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ