22.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Στασιμότητα με Σάκοτα

Η ησυχία που επικρατεί στην ΑΕΚ τις μέρες που ακολούθησαν το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεών της εξηγείται εν πολλοίς από το ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το μέλλον κάποιων παικτών από το φετινό ρόστερ. Πιο κομβική φαίνεται να είναι η περίπτωση του Ντούσαν Σάκοτα.

Το τριετές συμβόλαιο του αρχηγού έληξε και βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία διαπραγμάτευσης για την ανανέωσή του, καθώς και η ΑΕΚ θέλει να τον κρατήσει και ο αρχηγός να μείνει. Ο καθένας, όμως, με τους όρους του.

Έχουμε επισημάνει και άλλη φορά πως υπάρχει σημαντική απόσταση ανάμεσα στην οικονομική προσφορά που κάνει η ΑΕΚ για νέο τριετές συμβόλαιο και στις απαιτήσεις του Σάκοτα. Αυτή η απόσταση δεν έχει γεφυρωθεί για την ώρα. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα παρατηρείται στασιμότητα, καθώς οι δύο πλευρές παίρνουν το χρόνο τους προκειμένου να κάνουν έρευνα αγοράς για ενδεχόμενες εναλλακτικές λύσεις και δεν δείχνουν να βιάζονται.

Παρ' όλα αυτά το θέμα του Σάκοτα παίζει κρίσιμο ρόλο για το πώς θα κινηθεί μεταγραφικά η ΑΕΚ στις θέσεις των ψηλών. Έτσι κι αλλιώς θα αποκτήσει, κατά τα φαινόμενα, ένα ξένο "τεσσάρι" κι ένα ξένο "πεντάρι", όμως από εκεί και πέρα ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα πρέπει να ξέρει αν θα υπολογίζει τον Έλληνα Σάκοτα ή όχι για να δει πώς θα κινηθεί για να καλύψει τις θέσεις των ψηλών. Εκτός του Τσαλμπούρη, θα χρειαστεί ένα ακόμα "τεσσάρι" κι ένα "πεντάρι", που μπορεί να είναι Έλληνες, αν μείνει ο Σάκοτα, αλλά αν φύγει ίσως χρειαστεί να παρει κι άλλον ξένο ψηλό. Εκτός αν παραμείνει ο Μαυροκεφαλίδης (ενδεχόμενο που επίσης εξετάζεται), ο οποίος μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις, έχει ποιότητα, αλλά όχι αθλητικά προσόντα, τα οποία είναι απαραίτητα στην καινούρια ΑΕΚ, όπως έχει δηλώσει τόσο ο προπονητής όσο και ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Από εκεί και πέρα οι Ντίξον, Βασιλειάδης και Νίκολα Ιβάνοβιτς είναι δύο παίκτες που επίσης θα κρίνουν το μεταγραφικό σχεδιασμό. Η ΑΕΚ θα προτιμούσε να πάρει κάποιους άλλους στη θέση τους, όμως έχει συμβόλαιο μαζί τους και αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Ο Ιβάνοβιτς επιστρέφει από την Κάπο Ντ' Ορλάντο, όπου έπαιξε ως δανεικός, αλλά έχει κι αυτός συμβόλαιο για του χρόνου. Αυτός μπορεί να μείνει, αλλά τούτο θα εξαρτηθεί από το ποιες κινήσεις θα γίνουν συνολικά στις θέσεις των γκαρντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ