22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σταμολάμπρου: “Μεγάλη ευθύνη!”

Η Εθνική Γυναικών είναι έτοιμη να ανοίξει το πρώτο "παράθυρο" στην πορεία της για το Ευρωμπάσκετ 2021. Οι δύο πρώτοι αγώνες της προκριματικής φάσης θα γίνουν στις 14 και 17 Νοεμβρίου με Σλοβενία εκτός και Ισλανδία εντός (Χαλκίδα) αντίστοιχα. Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου είναι από τις αθλήτριες που έχουν φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο. Δίπλα της θα βρεθούν κάποια γνώριμα πρόσωπα, αλλά και αρκετά νέα.

«Είναι μια νέα πρόκληση για την Εθνική Γυναικών τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021. Θεωρώ ότι η Εθνική Ομάδα πρέπει να επανέλθει στην ελίτ  του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπου και ανήκει και είμαι σίγουρη ότι θα κάνουμε τα πάντα για αυτό τον στόχο», τόνισε μιλώντας στο basket.gr για να προσθέσει: «Ούτως ή άλλως είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο, ποσώ δε μάλλον τώρα που έχει γίνει μεγάλη ανανέωση στην Ομάδα. Αποχώρησαν αθλήτριες με πολύ μεγάλη ιστορία και προσφορά και η κληρονομιά που μας αφήνουν είναι τεράστια. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμες να ανταποκριθούμε σε αυτή την μεγάλη ευθύνη και να βγούμε μπροστά. Υπάρχει ταλέντο, θέληση και αγάπη για την Εθνική Ομάδα και αυτό με κάνει να πιστεύω σε μελλοντικές επιτυχίες».

Πρώτο παιχνίδι με Σλοβενία και στη συνέχεια ακολουθεί η Ισλανδία για την Εθνική Γυναικών σε λίγες μόνο ημέρες.  «Αρχικά θα αντιμετωπίσουμε την Σλοβενία, μια ομάδα με καλές και έμπειρες παίκτριες που αγωνίζονται πολλά χρόνια μαζί σε υψηλό επίπεδο. Άλλωστε το γεγονός ότι η FIBA τους κατατάσσει στην δεύτερη θέση των power rankings της Ευρώπης, τα λέει όλα. Όσον αφορά στην Ισλανδία είναι μια ομάδα που δεν είναι γνώριμη σε εμάς και αυτό μπορεί να κρύβει κινδύνους. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και τα δύο παιχνίδια. Πιστεύω ότι στο ματς με την Ισλανδία, ο κόσμος της Χαλκίδας θα γεμίσει το γήπεδο και θα είναι δίπλα μας όπως άλλωστε έχει αποδείξει στο παρελθόν».

Διανύοντας τον δεύτερό της χρόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα η Σταμολάμπρου μίλησε για τον φετινό μαραθώνιο. «Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα φέτος της Α1 Γυναικών είναι πιο ποιοτικό γιατί με την προσθήκη κάποιων καλών ξένων παικτριών, αρκετές ομάδες έγιναν πιο ανταγωνιστικές. Με χαρά βλέπω ότι ορισμένες νέες παίκτριες παίρνουν χρόνο στις ομάδες τους και αποκομίζουν εμπειρίες που θα τις βοηθήσουν στην συνέχεια. Επίσης πολύ ευχάριστο είναι ότι κάθε αγωνιστική βλέπουμε να γίνονται εκπλήξεις και ανατροπές».

Τέλος, αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας της, του Ολυμπιακού για τη φετινή χρονιά. «Είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, καθώς και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη. Είναι δύσκολο γιατί οι αγώνες είναι συνεχόμενοι αλλά η ομάδα διαθέτει την ποιότητα για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Eurocup».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ