23.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σταματάκη: “Στη σκέψη μας τα όσα γίνονται στην Ελλάδα”

Η Σοφία Σταματάκη αγωνίστηκε ξανά σε ευρωπαϊκό αγώνα έπειτα από δύο χρόνια και το τουρνουά Παγκορασίδων U14. Η επιστροφή στους ευρωπαϊκούς αγώνες όμως δεν ήταν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά για το European Challenger της FIBA. Μετά την ήττα της Εθνικής Κορασίδων στην πρεμιέρα από την Γερμανία δήλωσε:

«Ήταν διαφορετικό σίγουρα το επίπεδο», τονίζει η Σταματάκη για τον σημερινό αγώνα με τη Γερμανία και προσθέτει: «Δεν έχουν καμία σχέση οι αθλήτριες εδώ, ακόμη και σε αυτές τις ηλικίες. Είναι πιο αθλητικές, πιο εύστοχες, παίζεται καλύτερο μπάσκετ κι αυτό ήταν κάτι που το καταλάβαμε όλες σήμερα. Ακόμη και τα κορίτσια που δεν είχαν καθόλου εμπειρία από ευρωπαϊκούς αγώνες».

Για το κακό ξεκίνημα της ομάδας στο παιχνίδι με τη Γερμανία:

«Κάναμε ένα πολύ καλό τρίλεπτο στην αρχή. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Η Γερμανία έβαλε κάποια σουτ και έφτασε σε κάποια εύκολα καλάθια. Εμείς «ξυπνήσαμε» στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν λίγο αργά για να κάνουμε και την ανατροπή».

Για τα δύο χρόνια χωρίς αγωνιστική δράση:

«Κάποιες έπαιξαν λίγο στο Πανελλήνιο, αλλά κάποιες ούτε κι εκεί. Είχαμε λίγες μέρες προετοιμασίας. Αρχίσαμε όμως ήδη μέσα στον αγώνα να «βρισκόμαστε». Δυστυχώς ήμασταν και πολύ άστοχες σήμερα. Μπορεί να ήταν και η… μέρα που λένε. Ελπίζουμε πως με τη Βουλγαρία θα πάνε καλύτερα τα πράγματα αύριο».

Για τις πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα:

«Είναι πολύ στη σκέψη μας και στις συζητήσεις μας τα όσα γίνονται στην Ελλάδα. Μιλάμε με τις οικογένειές μας, μας ενημερώνουν και αυτοί για το τι γίνεται… Είναι κάτι που βρίσκεται στο μυαλό μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ