22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σταμάτησε στο… σταθμό του Μονάχου

Το σερί τριών νικών του Ολυμπιακού διακόπηκε στο Μόναχο, όπου η Μπάγερν ήταν πιο ψύχραιμη στα σημεία όπου έπρεπε και νίκησε με 74-68. Κακό παιχνίδι από Σλούκα και Σπανούλη, που στοίχισε οργανωτικά στον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν επίσης άστοχος από την περιφέρεια.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν τα πολλά λάθη. Έκανε 10 στα πρώτα 20 λεπτά, εκ των οποίων τα μισά στην πρώτη περίοδο κι αυτά ήταν που δεν του επέτρεψαν να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Η Μπάγερν με καλή άμυνα, καλά ποσοστά από την περιφέρεια και με τον Ρέινολντς να δίνει λύσεις μέσα στη ρακέτα προηγήθηκε με 16-10 στο 6' και με 22-18 στο τέλος του δεκαλέπτου, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που προσπαθούσε να δώσει την μπάλα στον Πρίντεζη μέσα στη ρακέτα, αλλά η αντίπαλη άμυνα ήταν καλά προετοιμασμένη γι' αυτό.

Στο δεύτερο δεκάλεπτπο ο Λούτσιτς έβαλε επιπλέον προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα η Μπάγερν να προηγηθεί με 31-22 στο 13', ωστόσο στη συνέχεια βελτιώθηκε. Παίκτης-κλειδί αναδείχθηκε ο Τζένκινς, χάρη στον οποίον οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν πιο αποτελεσματικά στην περιφέρεια, ενώ παράλληλα ο Αμερικανός πέτυχε δύο τρίποντα, που έπαιξαν ρόλο ώστε η διαφορά να μειωθεί. Στο 16' το σκορ έγινε 33-32 με τρίποντο του Βεζένκοφ, αλλά στα τελευταία 4 λεπτά του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ και η Μπάγερν, που ανανέωσε κάποιες επιθέσεις της και πήρε βοήθεια και από τον Μπάλντγουιν, βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί με 39-34 στο τέλος του 20λέπτου.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Μακ Κίσικ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και συνέβαλε ώστε ο Ολυμπιακός να εκμηδενίσει τη διαφορά γρήγορα. Οι ερυθρόλευκοι έλεγξαν το αμυντικό ριμπάουντ και καθώς ο Παπανικολάου έδωσε κι αυτός κάποιες μαζεμένες επιθετικές λύσεις, πέρασαν μπροστά με 50-49 στο 25', παρά το ότι ήταν φανερό πως ο Σλούκας δυσκολευόταν στο οργανωτικό κομμάτι.

Όμως στη συνέχεια το σκηνικό άλλαξε. Χάρη σε ένα ξέσπασμα του Μπάλντγουιν η Μπάγερν πήρε και πάλι μια μικρη διαφορά (57-52 στο 27'), την οποία ανέβασε στους 8 πόντους στο τέλος του δεκαλέπτου (61-53), καθώς ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο επιθετικό πρόβλημα. Ο Σλούκας ήταν εγκλωβισμένος στην αντίπαλη άμυνα, δεν μπορούσε ούτε να σκοράρει, καθώς ήταν άστοχος, ενώ και οι Μακ Κίσικ, Παπανικολάου, που είχαν μπει ζεστοί στο δεύτερο ημίχρονο, δεν συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό.

Στην αρχή της τελευταίας περιόδου η Μπάγερν προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (68-57 στο 33'), καθώς ο Μπάλντγουιν πήρε και πάλι επιθετικές πρωτοβουλίες, ενώ ο Ολυμπιακός στη δική του επίθεση ήταη βιαστικός, με κακές επιλογές και άστοχος. Η παρουσία του Τζένκινς βελτίωσε ξανά την άμυνα των "ερυθρολεύκων", που συγκράτησαν την Μπάγερν και μείωσαν 68-61, αλλά η αστοχία στην επίθεση δεν τους επέτρεψε να εκμηδενίσουν την εις βάρος τους διαφορά.

Παρόλο που μείωσαν 70-65 στο 38', εκμεταλλευόμενοι τις βιαστικές επιλογές του Μπάλντγουιν, που πήγε να... κρεμάσει την Μπάγερν, και 72-68 λίγο αργότερα, δεν μπόρεσαν να περάσουν μπροστά. Κρίσιμη ήταν μια πολύ βιαστική προσπάθεια του Μακ Κίσικ 50'' πριν από το τέλος. Ο Αμερικανός σούταρε στο τρανζίσιον για τρεις άστοχα με το σκορ στο 72-68, ενώ θα μπορούσε να πάει σε μια πιο λογική επίθεση. Στη συνέχεια ο Μπάλντγουιν κέρδισε φάουλ και με τις δύο βολές σφράγισε τη νίκη της Μπάγερν.

ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ: Ο Μπάλντγουιν ήταν μεν ο πρώτος σκόρερ της Μπάγερν με 18 πόντους, αλλά στην τελευταία περίοδο είχε πολλές βιαστικές και άστοχες επιλογές, που παρά λίγο να κοστίσουν στην ομάδα του. Αντίθετα ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς έκανε πιο ορθολογικό παιχνίδι με τους 16 πόντους του με 5/7 σουτ εντός παιδιάς και 3 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός είχε 6/28 τρίποντα και η Μπάγερν 4/12

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ