25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Σταθερός… στο ραντεβού ο Κολοσσός

Ο Κολοσσός Ρόδου βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στα playoffs της Stoiximan.gr Basket League, συνεχίζοντας την παράδοσή του αυτή μετά το 73-67 επί του Άρη, με το ντέρμπι της όγδοης θέσης να του ανήκει δικαιωματικά, βρίσκοντας τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο.

Από το... πουθενά σχεδόν, Κολοσσός και Άρης βρέθηκαν να παίζουν τη θέση τους στην οκτάδα στη Ρόδο, αφού πριν από λίγο καιρό η εικόνα των «κιτρίνων» δεν έπειθε, ότι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι τέτοιο. Οι «θαλασσί», πάντως, ήταν εκείνοι που θα κατάφερναν για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν να βρίσκονται τα playoffs της Stoiximan.gr Basket League, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα και τις απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης των παικτών του Βαγγέλη Αγγέλου, για να «τσεκάρουν» το εισιτήριο με 73-67.

Ο Τι Τζέι Μπρέι ήταν εξαιρετικός, με 18 πόντους και 4/8 τρίποντα, «πληγώνοντας» από μακριά τον Άρη, για να ακολουθήσει ο Μπράντον Γιανγκ με 11 πόντους, ενώ πολύ κοντά στο double double ήταν ο Ραμόν Χάρις, με εννέα πόντους και 13 ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη, το... παρ' ολίγον triple double του Λευτέρη Μποχωρίδη (12 π., 10 ρ., 6 ασ.) και η εκ νέου εξαιρετική παρουσία του Ιβάν Μάρας (15 π., 5 ρ.), με τον Γιάννη Αθηναίου να είναι επίσης εκ των παικτών που προσπάθησαν για την ολική επαναφορά στο τέλος (11 π., 5 ασ.) δεν ήταν στοιχεία αρκετά για τον Άρη.

Το παιχνίδι

Χάρις και Μπρέι ήταν εύστοχοι από μακριά, για να μπει πιο δυναμικά στο πρώτο πεντάλεπτο ο Κολοσσός (12-4), με την... απλή μέθοδο των τριών να είναι αυτή, που του έδωσε επί της ουσίας τα ηνία και το +9 της πρώτης περιόδου (20-11). Αγγελάκος, Ράιτ και Γεωργαλλής συνέχισαν το «σόου» απέναντι σε έναν... καθηλωμένο Άρη, με αποτέλεσμα μέσα σε κάτι παραπάνω από έξι λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο, η απόσταση να «εκτοξευτεί» στο +20 (33-13). Φλιώνης και Μάρας προσπάθησαν να βοηθήσουν τον Μποχωρίδη, στο να συμμαζευτεί η κατάσταση για τους Θεσσαλονικείς, για να γίνει η διαφορά πιο υποφερτή στο ημίχρονο (35-22).

Ο Τσαϊρέλης και οι περιφερειακοί του Άρη μπήκαν στην «εξίσωση» και έδειχναν να αλλάζουν τα δεδομένα, με ένα καλάθι του Μάρας να μειώνει ακόμη περισσότερο, στο -4 και με τρία λεπτά για το τέλος της τρίτης περιόδου (41-37). Η ανάσα για τον Κολοσσό ήρθε δια χειρός Μπρέι και Αγγελάκου, ώστε η ομάδα τους να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία της (49-40). Αθηναίου και Μπελ επιχείρησαν και πάλι την ανατροπή για τους «κίτρινους» (51-47 στο 33'), αλλά η απάντηση ήρθε εκ νέου από πλευράς Ροδιτών, με τον Χάρις και τον Ουέαρ αυτή την φορά να τους «ωθούν» σε επιμέρους 10-2, με το οποίο η ομάδα τους φλανηκε να «καθαρίζει» το ματς (61-47 στο 36'). Και όντως, όταν Αθηναίου και Μποχωρίδης έκαναν την ύστατη προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους, τα τρίποντα του Γεωργαλλή τους «σκότωσαν», όπως και το λέι απ του Ράιτ στα 40", που διαμόρφωσε τότε το 70-65.

Δεκάλεπτα: 20-11, 35-22, 49-40, 73-67

ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ: Ο Τι Τζέι Μπρέι είναι πια γνωστός για την ικανότητά του στο μακρινό σουτ και, αν τον αφήσεις, τιμωρείσαι σκληρά. Αυτό συνέβη και με την άμυνα του Άρη, την οποία φόρτωσε με 18 πόντους και 4/8 τρίποντα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Αν έχεις τρίποντο... διάβαινε. Δεν είναι μόνο το ποσοστό της τάξης του 42% που είχε ο Κολοσσός, με 14/33 σουτ από την «άρκτο» των 6.75

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ