20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Στίβεν Γκρέι στο basketa: «Ευρώπη με το Λαύριο»

Το Λαύριο «καλπάζει» στη Stoiximan.gr Basket League, «υποτάσσοντας» και τον ΠΑΟΚ στο φινάλε για το 2017, με τον Στίβεν Γκρέι να μιλάει στο basketa.gr για τη «συνταγή» της επιτυχίας και τα όνειρα που υπάρχουν στην Ανατολική Αττική.

Ικανό για πολύ μεγάλα πράγματα στην φετινή χρονιά μοιάζει να είναι το Λαύριο, το οποίο σταδιακά καθιερώνεται ως μία από τις δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, μετά την πρόκριση στα playoffs της Stoiximan.gr Basket League την προηγούμενη σεζόν, δείχνει πως φέτος μπορεί να πετύχει το «βήμα» παραπάνω, αφού η αρχή αυτού του έτους τη βρίσκει στην τρίτη θέση με ρεκόρ 7-3. Αυτό σημαίνει πως από πάνω της είναι μόνο οι δύο «αιώνιοι» και πρόκειται, ασφαλώς, για μία σπουδαία επιτυχία του συλλόγου της Ανατολικής Αττικής, που εδώ και πολλά χρόνια πορεύεται με ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο εκτός των Ελλήνων, έχουν ασπαστεί και μερικοί ξένοι αθλητές, οι οποίοι συνδέουν το όνομά τους με τις καλύτερες στιγμές του.

Ένας από αυτούς είναι και ο Στίβεν Γκρέι, ο οποίος είναι από τους πρωταγωνιστές αυτού του συνόλου και στη μεγάλη νίκη με 90-72 κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός, με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός γκαρντ μιλάει στο basketa.gr για το πώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποτάχθηκε στις ορέξεις της ομάδας του, αναλύει τη μέχρι τώρα πορεία της και δεν κρύβει, τόσο τις επιδιώξεις για ευρωπαϊκή συμμετοχή με το Λαύριο όσο και τη διάθεσή του να παραμείνει για αρκετό καιρό στην χώρα μας.

Εάν κάποιος έλεγε πριν από μερικά χρόνια, ότι μία ομάδα σαν το Λαύριο θα μπορούσε να κερδίσει με αυτό τον τρόπο μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ, ίσως να τον περνούσαν για «τρελό». Μίλησέ μας για αυτή την επιτυχία.

Αυτό που μετράει, είναι ακριβώς αυτή η πρόοδος που σημειώνει η ομάδα. Δεν πάει πολύ καιρός από τότε που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία, ενώ πέρυσι φτάσαμε για πρώτη φορά στα playoffs και φέτος συνεχίζουμε να «χτίζουμε» πάνω στις προηγούμενες επιτυχίες, με αποτέλεσμα να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Έχουμε αρκετούς παίκτες με πολύ ταλέντο, οι οποίοι ίσως να θέλουν παράλληλα να αποδείξουν πράγματα απέναντι σε θεωρητικά μεγαλύτερους συλλόγους, που όμως δεν τους διάλεξαν. Δείξαμε και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ότι είμαστε μία πολύ ικανή ομάδα, αλλά δεν πρέπει να μένουμε στη μεγάλη εικόνα. Πρέπει να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι και να συνεχίσουμε να είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί με καλές ομάδες.

Μίλησες για την πρόοδο της ομάδας. Τι πιστεύεις ότι κάνει τη διαφορά, ώστε τώρα να είστε στην τρίτη θέση και από πάνω σας να έχετε μόνο τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό;

Το βασικό είναι η φιλοσοφία που έχει μία ομάδα και κατά πόσο την αφομοιώνεις. Όλοι στο σύλλογο καταλαβαινόμαστε άριστα και είναι σημαντικά δύο πράγματα ακόμη, αφενός ότι ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η βελτίωσή μας σε κάθε αγώνα και όχι τόσο η νίκη, αφετέρου το γεγονός ότι δεν αγωνιζόμαστε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι διαφορετική η προετοιμασία κάθε εβδομάδα, όταν για παράδειγμα έχεις να παίξεις κι έναν αγώνα στο εξωτερικό, κάτι που συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, έχουμε έναν προπονητή που μας κρατά ενωμένους κι έχει επιβάλει τα δικά του «θέλω» εδώ και πολλά χρόνια στην ομάδα, ενώ η διοίκηση ασκεί ένα πολύ καλό μάνατζμεντ και είναι κάθε μέρα κοντά μας. Οι σχέσεις μας μαζί τους, θα έλεγα ότι είναι περισσότερο φιλικές και όχι επαγγελματικές.

Αναφέρθηκες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα ήθελες να πετύχεις έναν τέτοιο στόχο φέτος με το Λαύριο, μιας και βρίσκεστε ψηλά;

Και ποιος παίκτης δεν το θέλει; Έχω παίξει παλιότερα στο Eurocup και γνωρίζω τι σημαίνει για έναν παίκτη να αγωνίζεται σε τέτοια διοργάνωση. Παίζεις με τόσες ποιοτικές ομάδες και μόνο οφέλη αποκομίζεις συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Βελτιώνεσαι σαν παίκτης και παίρνεις σπουδαίες εμπειρίες. Όποιον παίκτη κι αν ρωτήσεις, θα σου πει ότι φυσικά θέλει να παίζει εκεί.

Είναι, άρα, και στόχος που έχετε βάλει στην ομάδα;

Όχι, δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς ένας στόχος. Για εμάς, ο στόχος είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε να κρατήσουμε τη θέση μας στο πρωτάθλημα, να κερδίζουμε παιχνίδια και να είμαστε στους κορυφαίους. Προέχει, λοιπόν, η βελτίωση, αν και φυσικά θα ήθελα να παίξω στην Ευρώπη με το Λαύριο.

Με τον ΠΑΟΚ σκόραρες 19 πόντους και ήσουν από τους καλυτερους, μοιάζοντας πλέον μετά από ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα να νιώθεις πολύ άνετα. Τι είναι αυτό που σου δίνει την άνεση να παίζεις με αυτό τον τρόπο;

Είναι απλούστατα να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις στο παρκέ. Εγώ απλά παίζω το παιχνίδι μου και συγκεντρώνομαι στο να είμαι σταθερός. Είναι σημαντικό θέμα, να καταλαβαίνουν όλοι το ρόλο τους σε μία ομάδα. Ο κόουτς σου τον δίνει κι εσύ φροντίζεις να αποδίδεις στο μάξιμουμ. Θεωρώ πως αυτό είναι το στοιχείο που δίνει σε όλους μς αυτοπεποίθηση, όχι μόνο σε μένα.

Μετά από αρκετά χρόνια στην Ευρώπη, ποιο είναι το πρωτάθλημα που σου άρεσε περισσότερο;

Κάθε λίγκα έχει να σου προσφέρει κάτι διαφορετικό. Εγώ, ας πούμε, νιώθω πολύ καλά στη Γαλλία, που έχει ένα πιο ελεύθερο παιχνίδι, ενώ στην Ελλάδα υπάρχει περισσότερη στρατηγική και σκληρό παιχνίδι. Επίσης, ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα δεν είναι τόσο υψηλός, με την έννοια ότι ξέρεις από την αρχή ότι, επί της ουσίας, δύο είναι οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Στη Γαλλία δεν υπάρχει καμία τέτοια σιγουριά και γι’ αυτό το πρωτάθλημα είναι πιο ενθουσιώδες για το κοινό. Δεν μπορείς να έχεις παράπονο, όμως, όταν βρίσκεσαι σε ένα πρωτάθλημα με μερικούς από τους κορυφαίους Ευρωπαίους αθλητές.

Θα ήθελες, επομένως, να μείνεις περισσότερο καιρό στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα είναι μία υπέροχη χώρα και το πρωτάθλημά της σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για εμένα και την οικογένειά μου, ενώ ο κόσμος είναι πολύ καλός και φιλόξενος.

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το 2018;

Θα ήθελα υγεία για την οικογένεια και τους συμπαίκτες μου, ενώ για το Λαύριο να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλύτερο.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ