17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στίβενς: “Κάθε άνθρωπος με αξιοπρέπεια πονάει”

Ο Τζέιλεν Μπράουν οδήγησε 15 ώρες για να πάει από το σπίτι του στη Τζόρτζια στη Βοστόνη και να πάρει μέρος σε διαδήλωση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ο Ενές Καντέρ, ο Μάρκους Σμαρτ και ο Βενσάν Πουαριέ βγήκαν κι αυτοί στους δρόμους. Οι παίκτες των Σέλτικς δίνουν βροντερό "παρών" στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το θάνατο του αθώου μαύρου ανθρώπου, που έχει συγκλονίσει τις ΗΠΑ, αλλά και όλο τον κόσμο.

Και ο προπονητής τους θέλησε να τους δείξει ότι συμπαρίσταται. Ο Μπραντ Στίβενς, μολονότι λευκός, δείχνει να αντιλαμβάνεται πλήρως πόσο βαθύ είναι το πρόβλημα του ρατσισμού, που ταλανίζει την αμερικανική κοινωνία. Γι' αυτό κάθησε, έγραψε κι έστειλε ένα γράμμα στους παίκτες των Σέλτικς.

"Δεν ήταν εύκολο. Μου πήρε αρκετή ώρα για να γράψω στο χαρτί αυτά που ήθελα να πω", δήλωσε. Και εξήγησε ποιο ακριβώς μήνυμα ήθελε να περάσει στους παίκτες του:

"Αυτό που ήθελα να ξέρουν είναι ότι κάθε άνθρωπος με αξιοπρέπεια πονάει. Κάθε άνθρωπος με αξιοπρέπεια αισθάνεται τον πόνο της Αφροαμερικανικής κοινότητας. Ταυτόχρονα όμως δεν θέλω να προσποιηθώ ότι γνωρίζω την ακριβή διάκριση του πόνου. Οπότε, αυτό που ήθελα να ξέρουν οι παίκτες μου είναι ότι είμαι μαζί τους. Νομίζω ότι ήταν πραγματικά σπουδαίο να τους το πω".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ