21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στήβ Μπάρτ τζούνιορ στο Basketa.gr: “Δεν πρόκειται να κινδυνεύσουμε”

Ο τεχνικός της Κύμης, Ισίδωρος Κουτσός όταν ρωτήθηκε για το πιο σημαντικό γεγονός που έκανε τη διαφορά μεταξύ της ομάδας του και του Ρεθύμνου ήταν σαφής:
«Ο Στήβ Μπάρτ !
Ο οποίος με την προσωπικότητα του σπρώχνει την υπόλοιπη ομάδα. Αυτήν τη στιγμή εμείς δεν έχουμε τέτοιον παίκτη».
Το Basketa.gr μετέφερε στον άσο του Ρεθύμνου την ατάκα του κόουτς της Κύμης, με τον Στήβ Μπάρτ Τζούνιορ αρχικά να γελάει και στη συνέχεια να σοβαρεύει.
«Αλήθεια είπε τέτοιο πράγμα, δεν το ήξερα. Τον ευχαριστώ πολύ για την τιμή και σίγουρα είναι μια δήλωση που με κολακεύει. Όμως θα προσθέσω ότι το Ρέθυμνο δεν είναι ο…Μπάρτ, αλλά μια καλή ομάδα που μαζί φτάνει στη νίκη και στο θετικό αποτέλεσμα. Όλα αυτά που πετύχαμε κόντρα στην Κύμη είναι συνδυασμός σωστών πραγμάτων που έκαναν όλοι οι παίκτες μαζί και εγώ» λέει ο 35χρονος (πλέον) Αμερικανός γκάρντ που ήταν ο πρωταγωνιστής και στην άνετη νίκη επί της Κύμης, αλλά και νωρίτερα σε αυτή επί του Χολαργού στην παράταση, όταν άλλωστε με δικό του σουτ στο φινάλε είχε οδηγήσει τον αγώνα στο έξτρα πεντάλεπτο.
Από το 2006 άλλωστε που είχε έρθει πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ολυμπιάδας Πατρών του Νίκου Βουρνά (και είχε κάνει άμεσα τη διαφορά με χάιλάιτς την έκπληξη της χρονιάς συμβάλλοντας στη νίκη με 68-67 επί του πρωταθλητή Παναθηναϊκού του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πετυχαίνοντας μάλιστα όλους τους καθοριστικούς πόντους στο τέλος), μέχρι πρόπερσι στον Απόλλωνα Πάτρας και πέρυσι στο Φάρο Λάρισας, ο Στήβ Μπάρτ τζούνιορ του έχει δώσει να…καταλάβει του ελληνικού πρωταθλήματος σε αντίθεση με τον – εξίσου ταλαντούχο – πατέρα του ο οποίος δεν είχε προλάβει να στεριώσει στον Ηρακλή λόγω χρήση ουσιών.
«Ξέρεις νοιώθω από την πρώτη στιγμή που έπαιξα στην Ελλάδα λες και ήρθα για να ολοκληρώσω αυτό που άφησε στη μέση, ο πατέρας μου (γέλια).
Όμως λατρεύω τη χώρα σας και το ελληνικό μπάσκετ. Έχω παίξει σε πολλές χώρες, εδώ το μπάσκετ είναι πραγματικά απολαυστικό γιατί έχει πολύ τακτική και μυαλό. Απολαμβάνεις να παίζεις κόντρα στις ελληνικές ομάδες που οι προπονητές τους έχουν δουλέψει τόσο πολύ πάνω στο πως θα διαχειριστούν τα παιχνίδια.
Εδώ δεν έχει απλά το να μπεις στο γήπεδο και να αρχίσεις να τρέχεις πάνω κάτω. Υπάρχει πλάνο και πολύ τακτική μελέτη, κάτι που είναι ιδιαίτερα ελκυστικό και για τους παίκτες.
Παράλληλα η Ελλάδα είναι από τα πιο όμορφα μέρη που έχω επισκεφτεί, πόσο μάλλον το εκπληκτικό Ρέθυμνο. Που μάλιστα μου θυμίζει μια μικρή κοινότητα, ο κόσμος είναι δίπλα μας και ήταν ακόμα και στο 0-6 που είχαμε στην αρχή.
Νιώθεις ότι είσαι σε ένα οικογενειακό μέρος, στο χωριό σου και όλοι είμαστε μια μεγάλη παρέα» λέει μιλώντας στο Basketa.gr ο έμπειρος άσος και διαβεβαιώνει τους φίλους της κρητικής ομάδας.
«Δεν πρόκειται να κινδυνεύσουμε. Η θέση μας είναι πλασματική και θα έλεγα ότι μας αδικεί η βαθμολογία ουσιαστικά. Απλά ξεκινήσαμε με ένα δύσκολο πρόγραμμα, όπου μόλις στις πρώτες έξι αγωνιστικές είχαμε παίξει τέσσερα παιχνίδια με ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, όπως ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα και η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Προμηθέας Πάτρας στο Τσάμπιονς Λίγκ. Θεωρώ ότι πλέον βρίσκουμε τα πατήματά μας και το δείχνουμε και μέσα στο γήπεδο όπου ήρθαν και οι πρώτες νίκες κάτι που ανεβάζει και την ψυχολογία μας» λέει ο Στήβ Μπάρτ τζούνιορ που αποθεώνει τον κόουτς Βαγγέλη Ζιάγκο αλλά και τον προκάτοχό του (και νυν συνεργάτη του) Στάυρο Μυκονιάτη !
«Πρώτα απ’ όλα να πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που ο κόουτς Μυκονιάτης έμεινε στην ομάδα. Είναι πολύ δίκαιη απόφαση της διοίκησης και μπράβο της. Πρόκειται για έναν νέο τεχνικό με ιδέες και αγάπη για το μπάσκετ που μας έχει βοηθήσει από την πρώτη στιγμή.
Απλά δεν είναι εύκολο για έναν τεχνικό που είναι ουσιαστικά ρούκι να διαχειριστεί πολλές φορές 12 διαφορετικούς χαρακτήρες και μάλιστα με ένα δύσκολο πρόγραμμα. Δεν του ρίχνουμε την παραμικρή ευθύνη για το άσχημο ξεκίνημα θα ήταν άδικο. Ξαναλέω ότι άξιζε 100% να μείνει στο τιμ και θα βγει πιο έμπειρος από αυτό.
Όσο για τον κόουτς Ζιάγκο μας έχει κερδίσει από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα. Ο τρόπος που σε προσεγγίζει και σου μιλάει, είναι ξεχωριστός και ήδη μας έχει εμπνεύσει σημαντικά.
Ήρθαν και οι πρώτες νίκες και αυτό μας βοηθάει να λυθούμε λίγο, να χαλαρώσουμε και να μας φύγει λίγο το άγχος εν’ όψει της συνέχειας».
Ο Στήβ Μπάρτ, ήρθε στο Ρέθυμνο μετά από μια συνάντηση που είχε με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας Κωστή Τζομπανακης και ο οποίος του είπε άμεσα: «Έρχεσαι στο Ρέθυμνο όπου θα περάσεις και καλά» και έτσι προχώρησε το deal.
«Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, που δεν θυμίζει τον παραδοσιακό πρόεδρο που κοιτάει περισσότερο τα διοικητικά. Εγώ τον βλέπω περισσότερο ως έναν μπασκετάνθρωπο που λατρεύει το μέρος του και την ομάδα του και τα δίνει όλα για αυτήν. Μου έκανε απίστευτη εντύπωση όπως και στους συμπαίκτες μου το πώς γενικά συμπεριφέρθηκε μετά το 0-6 της ομάδας, χωρίς πανικό, χωρίς απειλές για τιμωρίες και διακοπές συμβολαίων, αλλά με διάλογο και μπασκετική συζήτηση».
Κλείνοντας την κουβέντα, ο Στήβ Μπάρτ Τζούνιορ επαναλαμβάνει ότι στο Ρέθυμνο απολαμβάνει το μπάσκετ αλλά και την παρέα στην ομάδα και επιμένει ότι η ομάδα δεν θα μπλέκει σε κανένα σενάριο υποβιβασμου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ