18.3 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Στίβεν Γκρέι στο Basketa.gr: “Δεν μας ζαλίζει η κορυφή”

Μόλις ο Σκούτσι Σμίθ ευστόχησε στο buzzer beater που χάρισε στο Περιστέρι τη νίκη της σεζόν μέχρι τώρα επί της ΑΕΚ στην παράταση, ο Στίβεν Γκρέι, ο κορυφαίος παίκτης των φιλοξενούμενων έτρεξε να τον αγκαλιάσει λέγοντάς του: "Well done man" και μιλώντας στο Basketa.gr εξηγεί το γιατί:
"Μα θέλει και ρώτημα ; Αν δεν ευστοχούσε, μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μου στην Ελλάδα θα πήγαινε στα...σκουπίδια (γέλια). Και όχι μόνο η δική μου, όλη η ομάδα έπαιξε ένα από τα καλύτερά της παιχνίδια. Δείτε τα τρίποντα του Χάτσερ, το ένα καλύτερο από το άλλο. Ο Μόουζες και ο Μόρισον με βοήθεια σε άμυνα και επίθεση, ο Βασιλόπουλος, ο Σαλούστρος και γενικότερα όλοι. Ο κόουτς Ζούρος ακόμα και όταν χάναμε εννέα πόντους στο ημίχρονο μας θύμισε αυτό που επιμένει από την πρώτη μέρα στην προπόνηση. "Δεν κοιτάτε ποτέ το σκορ στο ταμπλό, αλλά εστιάζετε μόνο στο παιχνίδι μας".
Ετσι και κάναμε, ανασυγκροτηθήκαμε και ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι, ενώ δείξαμε χαρακτήρα ιδιαίτερα στο τέλος όταν στο τελευταίο δίλεπτο καλύψαμε διαφορά πέντε πόντων και στείλαμε το παιχνίδι στην παράταση" λέει ο Αμερικανός της ομάδας του Περιστερίου, που όταν είδε να παίρνει τη μπάλα ο Σμίθ, μέσα του ένοιωσε σίγουρος:

"Ναι ήμουν βέβαιος ότι θα σκοράρει και είπα μέσα μου: "Θα τελειώσει τη δουλειά". Είναι γρήγορος, και μόλις είδα ότι ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο τον Γιαννόπουλο και βρήκε διάδρομο, απλά περίμενα να πανηγυρίσω !  Πρόκειται για πολύ μεγάλη νίκη που μας κρατάει στην κορυφή η οποία δεν μας...ζαλίζει. Ημασταν και πέρυσι για μεγάλο διάστημα πρώτοι και αήττητοι και αυτή η ομάδα μπορεί να επανήλθε πέρυσι στη μεγάλη κατηγορία αλλά έχει τεράστια ιστορία με κόσμο, γήπεδο, διοίκηση και απλά η πορεία μας τόσο πέρυσι όσο και εφέτος μέχρι στιγμής δεν είναι έκπληξη".

Πλέον μετά από τέσσερις αγωνιστικές μόνο ο Παναθηναϊκός (με Πεδουλάκη κόουτς και Μπέντιλ, δηλαδή άλλους δύο από την οικογένεια του Περιστερίου) και το Περιστέρι είναι αήττητοι και κοντράρονται πιο αργά την 11η αγωνιστική όπου μάλιστα ο Στίβεν Γκρέι και η ομάδα του θα βρουν αντίπαλο έναν πρώην παίκτη τους τον Μπέντιλ:

"Λες να είμαστε μέχρι τότε αήττητοι (γέλια) ;  Θα δούμε, πάντως χαίρομαι πολύ για τον Μπέντιλ γιατί του άξιζε αυτή η ευκαιρία. Εμείς θέλουμε να μείνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ και ο Προμηθέας Πάτρας είναι εξαιρετικές ομάδες, θα δώσουμε και εμείς τη μάχη μας για να φτάσουμε όπου μπορούμε ψηλότερα. Είμαστε μέσα στις ομάδες που διεκδικούμε τις πιθανότητές μας για είσοδο στην τετράδα και γιατί όχι και στον τελικό" λέει ο άσος του Περιστερίου και αυτόματα, με δεδομένο ότι και η ομάδα του διεκδικεί το να γίνει ο δεύτερος πόλος του πρωταθλήματος η κουβέντα πάει στην απουσία του Ολυμπιακού.

"Είναι πραγματικά πολύ περίεργο το συναίσθημα και θα έλεγα και λυπηρό. Δεν υπάρχει άνθρωπος που αγαπάει το μπάσκετ σε όποια θέση και αν είναι που να μην θέλει να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα μιας χώρας οι καλύτερες ομάδες. Οταν κάθεσαι στην τηλεόραση και βλέπεις τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, με τον κόσμο του σε μεγάλα παιχνίδια, δεν μπορείς να μην νιώσεις θλίψη που δεν παίζει στην ελληνική λίγκα. Πρόκειται περί τεράστιας απουσίας και απώλειας που πλήττει σοβαρά τη διοργάνωση".

Η ΑΕΚ έφτασε επίσης κοντά στη νίκη χάρις κυρίως στην εκπληκτική εμφάνιση του Λάνγκφορντ και ιπποτικά ο Στίβεν Γκρέι του βγάζει το καπέλο: "Είναι άδικο για αυτόν, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ κάποιος πρέπει να νικήσει. Εχει δείξει σε όλη του την καριέρα πόσο μεγάλος παίκτης είναι και πόσο τρομερός σουτέρ. Πήγε να μας νικήσει σχεδόν μόνος του και του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Δεν είναι τυχαίο το που έχει φτάσει με την αξία του".

Ο κόουτς Ηλίας Ζούρος συνεχίζει στο ίδιο τέμπο με τον προκάτοχό του Αργύρη Πεδουλάκη και είναι λογικό να ζητήσουμε του Στίβεν Γκρέι ένα πρώτο...κρας τεστ. 

"Αν και είναι διαφορετικοί προπονητές έχουν μια κοινή φιλοσοφία στο πως προσεγγίζουν τα παιχνίδια. Σε εμπνέουν και έχουν τον τρόπο να περάσουν τα μηνύματά τους. Αν και θέλουν οι ομάδες τους να σκοράρουν, δίνουν μεγάλη έμφαση στην άμυνα. Θα έλεγα ότι έχουν μικρές διαφορές κυρίως ίσως στο πως επιχειρούν να δώσουν κίνητρο στους παίκτες τους".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ