23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στέφαν Τζόρτζεβιτς στο Basketa: «Ο Καλαμπάκος ξέρει πώς να σε φτιάξει»

Ο Χαρίλαος Τρικούπης πήρε ένα τεράστιο αποτέλεσμα στο Αιγάλεω, βλέποντας ανοικτά πια... τα playoffs και ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς μίλησε στο Basketa.gr για το «διπλό» με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, τον Ντίνο Καλαμπάκο, τη «διαστημική» του εμφάνιση και το αν θέλει να τελειώσει στην Ελλάδα την καριέρα του.

Εκείνος είναι συνώνυμο της επιτυχίας στην Α2. Τα αποτελέσματα των ομάδων, όπου μετακινείται κάθε σεζόν, είναι γνωστά και πάντοτε θετικά, με αποκορύφωμα την άνοδο του Αρκαδικού στη μεγάλη κατηγορία το 2015. Ο τεχνικός, που ανέλαβε τον Χαρίλαο Τρικούπη, επίσης είναι συνδεδεμένος με την έννοια του... σουξέ. Όταν ενώνουν, δε, τις δυνάμεις τους, βλέπεις την ομάδα του Μεσολογγίου να κάνει πρωταθλητισμό και να χτυπά την πόρτα των palyoffs ανόδου στην Α2, από εκεί που κινδύνευε με τα play out. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόδραση από το Αιγάλεω, εκεί όπου ο Τρικούπης επικράτησε του ισχυρού Διαγόρα Δρυοπιδέων στην παράταση και σε ένα καθοριστικό «βήμα» για την πεντάδα, με τον ίδιο στους 30 πόντους, «σπάζοντας» τα κοντέρ με 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς εξηγεί στο Basketa.gr όχι μόνο το τι έκανε σωστά η ομάδα του για το μεγάλο «διπλό» στο «Στ. Βενέτης», αλλά και τη συνταγή επιτυχίας που έχει φέρει στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας ο Ντίνος Καλαμπάκος. Παράλληλα, αναφέρεται στη σημασία της επιτυχίας του συλλόγου για την ευρύτερη περιοχή και τα 6 χρόνια του στην Ελλάδα, αφήνοντας ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να κλείσει εδώ την καριέρα του.

Στέφαν, τι κάνατε τόσο καλά σε αυτό το ματς σε μια δύσκολη, ώστε μάλιστα να πάρετε νίκη στην παράταση;

Προετοιμαστήκαμε καλή όλη την εβδομάδα. Ξέραμε πού να χτυπήσουμε στην επίθεση και τι να προσέξουμε στην άμυνα, σε μια δύσκολη έδρα όπως ανέφερες κι εσύ. Νομίζω, όμως, ότι πιο σημαντικό είναι το γεγονός, ότι θέλαμε αυτή την νίκη πιο πολύ από τον αντίπαλό μας και το δείξαμε.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης, μετά και από αυτή την νίκη, έχει στόχο τα playoffs ανόδου;

Δεν είχαμε ούτε έχουμε τέτοιου είδους πλάνο. Το δικό μας είναι να πηγαίνουμε βήμα με το βήμα, σκεπτόμενοι πως κάθε Σάββατο είναι διαφορετικό. Θέλουμε οπωσδήποτε να διασφαλίσουμε μαθηματικά την παραμονή μας και το κάτι παραπάνω θα ήταν, φυσικά, μια σπουδαία εξέλιξη για την ομάδα και την πόλη γενικότερα.

Μιας και ανέφερες την πόλη, πόσο σημαντικό θεωρείς την παρουσία μιας δύναμης στην Αιτωλοακαρνανία μπασκετικά, με τον Χαρίλαο Τρικούπη να παίζει αυτό το ρόλο;

Είναι πολύ σημαντικό, ασφαλώς, για αυτή την τοποθεσία της Ελλάδας, να έχει μια ομάδα που κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια στην Α2. Αξίζει τον κόπο για τους φιλάθλους και τους νεότερους αθλητές. Εμείς οι παίκτες βιώνουμε τη στήριξη ακόμη και σε εκτός έδρας παιχνίδια, που δείχνει πως οι φίλοι μας ακολουθούν παντού την ομάδα και την προσέχουν. Είναι κάτι που νιώθουμε και στην πόλη. Μας κάνει πολύ χαρούμενους αυτό το κλίμα.

Έκανες μια μεγάλη εμφάνιση. Θα μπορούσαμε να πούμε, ότι είναι και η καλύτερή σου όσο είσαι στην Ελλάδα;

Νομίζω, ότι στην πρώτη μου χρονιά έκανα την καλύτερη εμφάνιση σε ένα ματς με το Ψυχικό. Δε μετράω, όμως, πόσους πόντους βάζω. Πορεύομαι με βάση το τι ζητάει η ομάδα και το τι χρειάζεται σε κάθε φάση. Θέλω απλά να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ, για να πετύχουμε σαν ομάδα, γιατί το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδια 5 εναντίον 5. Είμαι, βέβαια, πολύ ευχαριστημένος με την εμφάνισή μου.

Τι έχει δώσει σε σένα και τους συμπαίκτες σου, όμως, όλη αυτή την αυτοπεποίθηση τον τελευταίο καιρό;

Ο Καλαμπάκος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην ψυχολογία μας. Μας έχει κάνει να νιώσουμε αυτή την αυτοπεποίθηση και να γνωρίζουμε τι κάνουμε σε κάθε σημείο, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο σύνολο. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να σε φτιάξει και από τότε, που ήρθε, η ατμόσφαιρα έχει γίνει ακόμη πιο υγιής στις προπονήσεις και τα παιχνίδια.

Πώς αποφάσισες, μετά από θητεία σε αρκετές ομάδες, που συνήθως έκαναν πρωταθλητισμό, να πας στο Μεσολόγγι;

Το καλοκαίρι με πήραν τηλέφωνο και μου έδειξαν ένα ολόκληρο πλάνο, για το πώς σκοπεύει η ομάδα να πορευτεί. Η διοίκηση με έκανε από νωρίς να πιστέψω, ότι έκανα τη σωστή επιλογή να πάω στον Τρικούπη και αυτό φαίνεται μέσα στην χρονιά. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, για να έχει μια πόλη σαν το Μεσολόγγι ομάδα σε μεγάλη κατηγορία.

Μετά από τόσο καιρό στην Ελλάδα, την νιώθεις σαν σπίτι σου;

Αγαπώ αλήθεια πάρα πολύ την Ελλάδα. Έχω εδώ φίλους, κουμπάρους και εξαιρετικές σχέσεις σε όποια ομάδα κι αν ήμουν, χωρίς να αντιμετωπίσω ποτέ προβλήματα. Νιώθω σαν να έχω μεγαλώσει εδώ και νομίζω, ότι αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Ακόμη κι όταν πάω στο Βελιγράδι το καλοκαίρι, στο τέλος μου λείπουν η θάλασσα, το φαγητό και όλα όσα με κάνουν ευχαριστημένο σε αυτή την χώρα.

Θα ήθελες και να κλείσεις εδώ την καριέρα σου;

Κοίταξε, ό,τι πρόταση κι αν έχω το καλοκαίρι, η Ελλάδα είναι η πρώτη μου επιλογή. Εμένα μου αρέσει, η οικογένειά μου... γουστάρει να έρχεται εδώ και ο καιρός έχει περάσει γρήγορα και ευχάριστα τα τελευταία έξι χρόνια. Είμαι ευχαριστημένος εδώ, αλλά για την καριέρα μου θα κάνω... ό,τι πει ο θεός.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ