22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στέλιος Σκουλούδης στο Basketa: «Με έπεισε η παρουσία του Μάντζαρη»

Ο Στέλιος Σκουλούδης ήταν πρωταγωνιστής στη νίκη του Έσπερου Καλλιθέας απέναντι στο Γλαύκο. Μιλώντας στο basketa.gr, εξήγησε ποια είναι τα στοιχεία που θα κάνουν τον Έσπερο να ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν το καλοκαίρι που πέρασε στο να επιλέξει τον Έσπερο Καλλιθέας.

Ο Έσπερος Καλλιθέας επανήλθε στα παρκέ της Β’ Εθνικής, σημειώνοντας μάλιστα την πρώτη νίκη του για τη φετινή σεζόν απέναντι στον Γλαύκο, επικρατώντας με 81-67.  Ο Στέλιος Σκουλούδης, σκόραρε 20 πόντους, βγήκε πρώτος σκόρερ του αγώνα ενώ συμπεριλήφθηκε και στους καλύτερους της 2ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής. Την Κυριακή (21/10) η ομάδα του Αντώνη Μάντζαρη, θα περάσει από την έδρας της αήττητης μέχρι στιγμής Πεντέλης, για την τρίτη αγωνιστική, διεκδικώντας το πολυπόθητο διπλό.

Την Κυριακή πετύχατε την πρώτη νίκη σας μετά την άνοδο στη Β', μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Γλαύκο στην οποία εσύ μάλιστα ήσουν και πρώτος σκόρερ.

Κάναμε αυτό που έπρεπε. Οποιοδήποτε στραβοπάτημα θα ήταν άσχημο για εμάς γιατί θα βρισκόμασταν με την πλάτη στον τοίχο από πολύ νωρίς στη σεζόν. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό. Για εμένα προσωπικά δε σημαίνει κάτι το ότι ήμουν πρώτος σκόρερ της ομάδας. Σε κάθε αγωνιστική είναι διαφορετικός ο πρώτος σκόρερ, πολλά παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα, μπορούν εύκολα να παίξουν στην Β’ Εθνική. Η ομάδα μας έχει μεγάλο βάθος στο ρόστερ και αυτό είναι σημαντικό. Για το γεγονός ότι ήμουν στους καλύτερους της αγωνιστικής, είμαι φυσικά πολύ χαρούμενος. Μία τέτοια διάκριση μπορεί να σε βοηθήσει στην πορεία σου μέσα στη σεζόν, σου λύνονται τα χέρια σου και παίρνεις ψυχολογία. Ωστόσο δε σημαίνει κάτι γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Ο Έσπερος είναι μία ομάδα που έχει δείξει ότι υπό την καθοδήγηση του Αντώνη του Μάντζαρη μπορεί να κάνει πολλά. Πού βλέπεις εσύ προσωπικά τον Έσπερο τη φετινή σεζόν και ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου σε ομαδικό αλλά και προσωπικό επίπεδο;

Ο Έσπερος έχει δείξει ότι μπορεί να κοντράρει οποιαδήποτε ομάδα στην Β’ Εθνική. Αυτό που είναι πιο θετικό όλων είναι ότι παίζουμε ελκυστικό μπάσκετ. Γρήγορο μπάσκετ με πολλές κατοχές, γενικά ωραίο μπάσκετ. Και αυτό είναι κάτι που προσελκύει και το κοινό. Νομίζω πως αν μέχρι το τέλος της χρονιάς έχουμε καταφέρει να συνεχίσουμε να παίζουμε ελκυστικό μπάσκετ που θα φέρει τον κόσμο στο γήπεδο, θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας ως ομάδα. Όσον αφορά στις προσωπικές μου φιλοδοξίες, προφανώς θέλω να κάνω μία καλή σεζόν. Ο καθένας φαντάζομαι το ίδιο θα ήθελε.

Μαζί με τον Αντώνη Μάντζαρη στο προπονητικό τιμ του Έσπερου είναι και ο Γιάννης Γράψας, τι πιστεύεις ότι έχει φέρει στην ομάδα αυτό το προπονητικό δίδυμο;

Η αλήθεια είναι πως τον Γιάννη Γράψα δεν τον γνώριζα μέχρι να έρθω στην ομάδα. Μέχρι τώρα ωστόσο έχω άριστες εντυπώσεις από αυτόν. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής που αγαπάει το μπάσκετ και αυτό φαίνεται. Μαζί με τον Αντώνη έχουν δέσει και είναι ένα δυνατό προπονητικό τιμ. Προφανώς για να έχει φτάσει η ομάδα μέχρι εδώ, κάτι κάνουν καλά.

Ένα σημαντικό κομμάτι για την ομάδα είναι η δυνατή έδρα της, πιστεύεις θα αποτελέσει κίνητρο για εσάς η μεγάλη στήριξη του κόσμου;

Αυτό για εμάς είναι και κίνητρο αλλά και δύναμη. Είμαστε καλύτεροι μέσα στο γήπεδό μας, πιο ασφαλείς, παίζουμε καλύτερα. Σίγουρα θα έρθουν στραβοπατήματα αλλά ο κόσμος είναι μαζί μας και αυτό μας δίνει μεγάλη ασφάλεια.

Νωρίτερα  μίλησες για τις προσωπικές σου φιλοδοξίες, θέλω να σε ρωτήσω αν ήταν για εσένα εύκολη υπόθεση να αφήσεις την Α1 για μία ομάδα της Β΄ και ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.

Όταν πέρασε το καλοκαίρι, ηρέμησα και σκεφτόμουν τι θέλω να κάνω. Τότε με πήρε τηλέφωνο ο Αντώνης Μάντζαρης και μου μίλησε για το πλάνο της ομάδας, για εμένα για το πώς βλέπει τα πράγματα γενικά. Ήταν κάτι που με ενδιέφερε από την πρώτη στιγμή. Μίλησα και με τη διοίκηση της ομάδας. Γενικότερα στον Έσπερο υπάρχει οικογενειακό κλίμα. Η διοίκηση είναι πάντα κοντά μας, στο γήπεδο, στις προπονήσεις, συνέχεια. Έχουμε άριστες σχέσεις. Φυσικά για εμένα έπαιξε ρόλο ότι στην ομάδα υπήρχε ο Αντώνης, ένας άνθρωπος που γνώριζα μέσα από τα γήπεδα και ήξερα τον χαρακτήρα του.

Στην επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζετε την Πεντέλη, δύσκολος αντίπαλος και μέχρι στιγμής αήττητη, ποια στοιχεία θα βοηθήσουν τον Έσπερο να περάσει αλώβητος από την έδρα της Πεντέλης;

Η Πεντέλη μέχρι στιγμής είναι από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος, κατάφερε έυκολα να κάνει το 2/2, και σίγουρα τα παιδιά κάνουν κάτι καλά. Αν πάμε προσηλωμένοι και βγάλουμε ενέργεια θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και είναι αρκετά πιθανό ναα καταφέρουμε να φύγουμε από την Πεντέλη με το διπλό.

Photo Credits: Γιώτα Μπρέκη 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ